46 Yaş Altında Erken Emeklilik İçin Şartlar Belli Oldu

46 Yaş Altında Erken Emeklilik İçin Şartlar Belli Oldu

46 Yaş Altında Erken Emeklilik İçin Şartlar Belli Oldu
Yayın Tarihi: 28.04.2023 10:18:00

Resmi Gazete'de yayınlanan kararla birlikte 46 yaş altında olanların erken emeklilik hakkı tekrar gündeme geldi. Daha önceki uygulamada prim günleri ve çalışma günleri öne çıkmışken, yeni güncellemeyle birlikte şartlar değişti. Peki, 46 yaş altında erken emeklilik için hangi şartlar aranıyor?

Öncelikle, 9 Eylül 1999 tarihinden önce sigorta girişi olanlar erken emeklilik hakkından yararlanabilecekler. Eğer bu tarihten sonra işe girdiyseniz, prim günlerinizi doldurup yaşınızı beklemeniz gerekiyor. Ancak 1999 öncesi bir iş yerinde çalışmışsanız, erken emeklilik için şansınız var demektir.

İkinci şart ise 25 yıl sigortalı olarak çalışmış olmak. Bunun yanında, en az 5.225 prim günü tamamlanmış olması gerekiyor. Bu şartları sağlayanlar, 46 yaş altında olsalar bile erken emeklilik hakkından yararlanabilecekler.


Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da konuyla ilgili açıklama yaparak, erken emeklilik hakkı kazananların mağdur olmayacağını ve bu konunun en yakın zamanda çözüleceğini belirtti. Meclis açıldıktan sonra yasanın netleşeceği ve 1999 öncesi çalışmış olanların erken emeklilik hakkına kavuşabileceği tahmin ediliyor. Ancak bu kararın 2022 sonuna kadar resmileşmesi bekleniyor.

Erken Emeklilik Hakkı Bekleyenler İçin Umut Işığı

Erken emeklilik hakkı, pek çok çalışanın hayali. 46 yaş altındaki çalışanlar da bu haktan yararlanmak için uzun süredir mücadele ediyor. Yeni güncellemeyle birlikte, 1999 öncesi işe girmiş olanlar erken emeklilik için umutlanabilirler.

Ancak her ne kadar şartlar belirlenmiş olsa da, yasanın henüz netleşmemesi nedeniyle tam olarak ne zaman ve nasıl uygulanacağı belli değil. Konuyla ilgili gelişmeler yakından takip edilerek, erken emeklilik hakkı bekleyenlerin umutları korunmaya devam ediyor.




HABERİ PAYLAŞ

 
 
 


ÇOK TIKLANANLAR