4Dli Taşeron İşçilere Yüzdelik Dilim Hakkı, Tayin Hakkı Ve Zam!

Son zamanlarda 1000tl zam, tayin ve yüzdelik dilim vatandaşlar tarafından merak edilmekteydi. Sosyal hizmetler ve aile çalışma bakanı olan Zehra zümrüt, taş ören kadrosuna nakil edilen 4d işçiler hakkında bir takım açıklamalar yaptı.

4Dli Taşeron İşçilere Yüzdelik Dilim Hakkı, Tayin Hakkı Ve Zam!
Yayın Tarihi: 1.10.2020 10:27:00

Son zamanlarda 1000tl zam, tayin ve yüzdelik dilim vatandaşlar tarafından merak edilmekteydi. Sosyal hizmetler ve aile çalışma bakanı olan Zehra zümrüt, taş ören kadrosuna nakil edilen 4d işçiler hakkında bir takım açıklamalar yaptı. Bu açıklamalar taş ören işçilerini yakından ilgilendirmektedir. İşte haberimizin detayları aşağıdaki gibidir. Bu konu hakkında bilgi sahibi olmak için mutlaka haberimizin devamını okumanızı tavsiye ederiz.

Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrütten Gelen Taşeron İşçi Açıklaması!

ilan365.net haberine göre; Sosyal hizmetler ve aile bakanı olan zümrüt geçtiğimiz günlerde taş ören işçileri ile ilgili detaylı bir şekilde açıklamalarda bulundu. Sosyal hizmetler ve aile bakanı Zehra zümrüt ün yaptığı açıklama ses getirdi. 696 sayısı kanuna göre,4dli işçi alan işçi statüsü için HAK-İŞ uygulaması istenmişti. Gelen bilgiye göre bakan Zehra zümrüt ün geçtiğimiz gün yaptığı açıklamada o kararnamenin mayısta yürürlüğe girdiğini, sendikaların o süre içerisinde bu konu hakkında bir şey dile getirmediğini dile getirerek uygulamaya girdiğini bildirdi. O dönemde kimse bir şey demediği için Şuan ise kamuda neden uygulanmasın ki diyerek sözlerini sonlandırdı ve merak edilen bu konuya cevabını vermiş oldu. Şimdi sizlere kararname ne zaman yürürlüğe girdi konusundan bahsedeceğiz ve sizlerin aydınlanmasını sağlayacağız. İşte haberimizin detayları

Kararname Ne Zaman Yürürlüğe Girmişti?

Sosyal hizmetler ve aile bakanı olan Zehra zümrüt geçtiğimiz gün kararname ile ilgili açıklamalarda bulundu. Bu açıklamalar birçok kişiyi özelliklede taş ören işçilerini yakından ilgilendirmekteydi. Peki, kararname ne zaman yürürlüğe girmişti? Kararname mayıs ayında yürürlüğe girmişti.

2020 Tis Sözleşmesi Ne Zaman Olacak?


Tis görüşmeleri bilindiği üzere taş ören işçilerini yakından ilgilendirmektedir.  Bu konuda taş ören işçileri; yüzdelik dilim, zam ve tayin ile alakalı birçok konuyu merak etmektedir.  Toplu iş sözleşmesi 1 Kasım 2020de bitecektir. Bu sebeple yhk yeni kararlarını kısa zaman içerisine açıklayacaktır. Vatandaşlar ise yhk den gelecek açıklamayı dört gözle beklemektedir ve bu konuyu çok merak etmektedir.

İşçiler Tarafından 1000 TL Zam Bekleniyor!

Taş ören işçileri maaşlarına 1000 TL kadar zam yapılmasını umuyor. TAŞ ören işçileri bu konuda fikirlerini her zaman dile getiriyor ve maaşlarına yaşanılanlardan dolayı zam yapılması gerektiğini düşünüyor. Enflasyonun yükselmesi ve pandeminin olması sebebi ile birçok kişi bu durumdan olumsuz bir şekilde etkilendi. Bazı kişiler bu durum sebebi ile işlerine tam anlamı ile gidemeyip işsiz kaldı. Pandemi insanları olumsuz bir şekilde etkiledi. Bu sebeple taş ören işçilerin beklentileri 1000 TL zamdır. Taş ören bu zammın mutlaka yapılması gerektiği tarafındalar. bu zam eğer yapılacak ise seyyanen zam olarak uygulanacaktır. Yani her işçinin aldığı maaşın üzerine 1000 TL eklenecektir. İşçilerin maaşının bu durumda yüksek veya düşük olması fark etmiyor.  Eğer zam olacak ise düşük ve yüksek maaşlıyı da 1000 TL etkileyecektir. Eğer 1000 TL zam gelirse düşük fiyat ile çalışan taş ören işçilerinin bu durun işine yaracaktır.  Maaş zammı 1 Kasım 2020 tarihinde toplantıda konuşulacak ve oy birliği ile zammın olup olmayacağına karar verilecektir. Vatandaşlar ise gelecek olumlu haberleri beklemektedir.

1000 TL Zam Olacak mı?

Taş ören işçileri maaşlarına 1000 TL zam gelmesini bekliyor. Peki, bu zam olacak mı? Bu henüz netlik kazanmış değildir. 1 Kasım da yapılacak toplantının ardından taş ören işçilerine zam yapılıp yapılmayacağı ortadan çıkacaktır. Taş ören işçilerine ne kadar zam olacağı 1 Kasımdan sonra ortaya çıkacaktır.

Kaynak: ilan365.net
 




HABERİ PAYLAŞ

 
 
 


ÇOK TIKLANANLAR