50 Ülke Gezen Dünya Kupası Rusya'ya Geldi

FIFA Dünya Kupası'nın orijinali, 2018 Dünya Kupası'nın ev sahibi Rusya'nın doğu ucundaki Vladivostok kentine geldi.

50 Ülke Gezen Dünya Kupası Rusya'ya Geldi
Yayın Tarihi: 2.05.2018 13:33:00

Rusya'daki turnuvayı birinci bitiren ülkeye verilecek olan Dünya Kupası, her şampiyona öncesinde yapılan "geleneksel dünya turnesini" tamamladı. Son 48 saatini Japonya'da geçiren kupa, 50 ülkelik gezisini tamamlayarak son durak olan Rusya'ya vardı.

Kupa karşılama törenine 2012 yılında Brezilya Milli Takımı ile Dünya Kupası'na uzanan Gilberto Silva ve 2018 Dünya Kupası'nın resmi elçileri Rus mankenler Viktoriya Lopıreva ile Natalya Vodyanova katıldı. Turnuvanın ilk düdüğü, Moskova'daki Lujniki Stadyumu'nda çalacak.
 
 

Today in Vladivostok together with @cocacolarus we launched an inclusive campaign to support people with special needs to find new friends and express themselves through sports in Russia. Football unites. And we are looking forward #WorldCup2018 to help us all embrace the beauty of inclusivity. #unified @nakedheartfoundation #trophytour Сегодня мы вместе с @cocacolarus запустили всероссийскую кампанию #готовы #открытьсердца Эта инклюзивная кампания поможет людям с особенностями развития в России найти друзей и раскрыть свой безграничный потенциал. Футбол объединяет! Мы #готовы #открытьсердца и преодолевать любые преграды вместе. И это важно не только для людей с особенностями развития, но и для всех нас. #юнифайд #обнаженныесердца #цветнастроениякрасный

Natalia Vodianova (@natasupernova)'in paylaştığı bir gönderi ()



Orijinal kupalar, saf altından imal edilmiş, özel işlemelerle donatılmış ve çok büyük bir değere sahip kupalardır. Dünya Kupası, Avrupa Kupası, Şampiyonlar Ligi Kupası ve Avrupa Ligi Kupası gibi kupaların orijinalleri, kulüplerin veya ülkelerin müzelerine ancak 3 kere kazanılması halinde girebiliyor.

Herhangi bir kupayı 3 kere kazanan kulüpler veya ülkeler, orijinal kupayı müzelerine götürmeye hak kazanırken, 1 veya 2 kere zafere ulaşanlar ise temsili kupa alabilir.



HABERİ PAYLAŞ

 
 
 


ÇOK TIKLANANLAR