50 Yaşında Erken Emeklilik Hakkı! Ne Zaman Emekli Olurum?

Ne zaman emekli olurum? Bu soru Türkiye’nin en fazla sorulan sorularından bir tanesidir. Özellikle geçtiğimiz son 10 yıl içerisinde 6 milyon vatandaş emekli oldu. Her yıl binlerce çalışan, işçi, memur emekli oluyor. SGK uzmanlarına sorulan sorular arasında ise nasıl emekli olabilirim? 50 yaşında..

50 Yaşında Erken Emeklilik Hakkı! Ne Zaman Emekli Olurum?
Yayın Tarihi: 22.04.2020 17:33:00

Ne zaman emekli olurum? Bu soru Türkiye’nin en fazla sorulan sorularından bir tanesidir. Özellikle geçtiğimiz son 10 yıl içerisinde 6 milyon vatandaş emekli oldu. Her yıl binlerce çalışan, işçi, memur emekli oluyor. SGK uzmanlarına sorulan sorular arasında ise nasıl emekli olabilirim? 50 yaşında erken emekli olma hakkı var mı? Erken emeklilik için ne yapmak gerekir? Erken emeklilik şartları nelerdir? Gibi sorular soruluyor. Vatandaşlarımızın merak etmiş olduğu tüm konular hakkında bir cevabımız var. Aklınıza ayrıca takılan tüm sorulara cevap verdiğimiz haberimiz ile beraber emeklilik hesaplama nasıl yapılır öğrenmiş olacaksınız. Ayrıca 50 yaşında erken emeklilik hakkı ile alakalı detaylar haberimizde.

Erken Emeklilik Nasıl Elde Edilir?

Erken emeklilik konusu en az 2 milyon işçi, memur ve işsizin hayalidir. Başta merak edilen tüm konular emeklilikle alakalı gibi görünse de erken emeklilik hakkını kazanabilmek için ayrıca bir çaba sarf etmek gerekebilir. Haber merkezimizin yazarına göre erken emeklilik ile alakalı arama yapan vatandaşların sayısı her zamankinin üç katı fazla. Buna etki eden büyük etken ise Korona virüstür. Vatandaşlar emekli olabilmek için son bir şans daha arıyor ancak hiç kimse erken emeklilik hakkında konuşmuyor.

Nasıl Erken Emekli Olabilirim?

Bir vatandaşımız haber merkezimize şu soruyu sordu: “SSK başlangıç tarihim 1996. Toplam 4444 gün primim bulunuyor. Erken emeklilik şansım var mı? Ne zaman emekli olurum?”
Cevap olarak ise: Ne yazık ki kimsenin erken emeklilik hakkı gibi bir durum söz konusu değil. Sadece erken emeklilik için belirlenmiş şartı taşıyan vatandaşlarımız emekli ediliyor. Şu aşamada emekli olabilmek için 25 yıl sigortalılık sürecini tamamlamış olmalı, 5825 gün prim ve 56 yaş şartını aşabilmeniz gerekiyor. Doğum ve askerlik hakkında herhangi bir bilgi yok soruda. 1381 gün daha prim ödemeniz halinde priminizin 5825 güne ulaştığı zaman emekli olabilirsiniz. Tabii ki 56 yaşı da doldurmak gerekiyor.


50 Yaşında Nasıl Emekli Olabilirim?

Haber merkezimize gelen bir diğer soruya göre ise vatandaşımız şunları belirtmiş: “6 Haziran 1972 doğumluyum. SSK giriş tarihim 1 Mayıs 1988. Toplam 4177 gün primim var. Askerden önce SSK’lıydım. Ne zaman emekli olabilirim?”

Vatandaşımıza cevap olarak ise: Emeklilik için her bir birey en az 25 yıl sigortalılık süresini, 5375 gün primini ve 50 yaş şartlarını tamamlamış olması gerekiyor. Askerlik süresi 18 ay kabul edildiğine göre borçlandıktan sonra 658 gün daha prim ödeyerek SSK primlerinizi toplam 5375 güne tamamlamanız halinde 50 yaşı dolduracağınız 6 Haziran 2022 tarihinde emekli olabilirsiniz.

SGK Uzmanları Uyarıyor!

SGK uzmanlarına göre internet sitelerinde yer alan yanlış bilgiler sebebiyle binlerce vatandaş emeklilik talebinde bulunuyor. 50 yaşında 3000 prim günü bulunan vatandaşlarımızın emeklilik için başvuru yaptıkları biliniyor. Bu sebeple internette yer alan yanlış bilgilere vatandaşlarımızın aldanmaması gerekiyor.

Emeklilik Hesabı Nasıl Yapılmalıdır?
Emeklilik hesabı yaparken dikkat etmeniz gereken en önemli kurallardan bir tanesi kesinlikle e-devlet üzerinden yatan sigorta primlerinizin toplamının görülmesi gerekir. Kişilerin e-devletten kontrol etmeden tahmini olarak söyledikleri prim sayısının hiçbir önemi yoktur. Bu nedenle eğer emeklilik hesabı yapıyorsanız mutlaka ama mutlaka e-devlet üzerinden kontrol etmeniz gerekir. Kontrol edilmeyen sigorta girişlerinin eksik olabileceği, yanlış biliniyor olabileceği gibi birden çok olasılık vardır. Ayrıca yatan sigorta primlerinizin bilgisi ile beraber buradaki uygulamayı kullanarak ne zaman emekli olurum sorunuza otomatik olarak yanıt buluyor olacaksınız. Ayrıca hem Bağ-Kur hem SSK girişli olmanızın bir dezavantaj olmadığını bu uygulama sayesinde her ikisini de tek bir sayfa içerisinde görebileceğinizi bilmelisiniz. Emeklilik tarihinden, emeklilik yaşına kadar tüm detayları ayrıntılı bir şekilde sunan bu uygulama SGK’nın resmi bir uygulamasıdır.
 
 




HABERİ PAYLAŞ

 
 
 


ÇOK TIKLANANLAR