500.000 adet bedava tablet dağıtımı başlıyor ! Son dakika bedava tablet nasıl alınır ?

500.000 adet bedava tablet dağıtımı başlıyor ! Son dakika bedava tablet nasıl alınır ? Milli Eğitim Bakanlığı'ı uzaktan eğitimde çocukların zorlanmaması adına bedava tablet kampanyası başlattı. Bedava tablet ne zaman dağıtılacak ? Bedava tablet başvurusu nereden?

500.000 adet bedava tablet dağıtımı başlıyor ! Son dakika bedava tablet nasıl alınır ?
Yayın Tarihi: 7.10.2020 16:49:00

500.000 adet bedava tablet dağıtımı başlıyor ! Son dakika bedava tablet nasıl alınır ? Milli Eğitim Bakanlığı'ı uzaktan eğitimde çocukların zorlanmaması adına bedava tablet kampanyası başlattı. Bedava tablet ne zaman dağıtılacak ? Bedava tablet başvurusu nereden?

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından koronavirüs salgını nedeniyle birebir yapılamayacak, yüz yüze ve uzaktan sürdürülecek hibrit eğitim modeli uygulanacak. Bu uzaktan eğitim süresi boyunca öğrencilere destek olmak amacıyla 500 bin tabletin öğrencilere ücretsiz olarak dağıtılması belirleniyor. 500.000 tabletin dağıtım önceliği ihtiyaç sahibi öğrenciler ve aileler olacak. Bedava tabletin dağıtımına önümüzdeki haftadan itibaren başlayacak.

Birebir eğitimin yapılamaması ve öğrencilerin okula gitmeyip evlerinden internet ve bilgisayar aracılığıyla ders görmesi ve eğitim öğretime bu şekilde devam edilecek olmasından dolayı MEB 500.000 adet bedava tablet dağıtmaya karar verdi.

Milli Eğitim Bakanlığı, 12 Ekim 2020 'den itibaren yüz yüze eğitime başlayacak olan 2, 3, 4, 8 ve 12. sınıf öğrencileri için de 'hibrit eğitim modeli' nin uygulanacağı planını yaptı. Hibrit eğitim modeli şu anda ilkokul 1. sınıf öğrencilere uygulanmaya başlandı. Hibrit eğitim modeli, hem uzaktan online eğitim hem de okulda öğretmen ile birebir eğitim modeline deniyor.

Hibrit eğitim modeli kapsamında bazı dersler yüz yüze işlenirken, bazı dersler de TRT EBA kanalları, dijital eğitim platformu EBA ve canlı dersler kanalından devam edilecek.

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından uzaktan eğitim sürecinde internete ulaşamayan, bilgisayarı olmayan ve bu sebepten eğitim öğretim hayatı aksayan öğrenciler için oluşturulan EBA Destek Merkezlerinin sayısı Türkiye genelinde 12 bin 238'e arttırıldı ve önümüzdeki süreçte sayı daha da arttırılacağı söyleniyor.


Bakanlık, uzaktan eğitim sürecinde eğitim öğretime devam edecek olan ihtiyaç sahibi öğrenciler için tablet bilgisayar ile bu ihtiyaçlarını karşılamak için ilk aşamada 500 bin öğrenciye tablet bilgisayar dağıtmayı hedefliyor. Sonrasında bu sayının daha da arttılacağının müjdesini de verdi.

Öncelikli dağıtım ihtiyaç sahipleri olacak. Eğitim öğretime hiçbir şekilde devam edemeyen ve internet erişimi olmayıp herhangi bir teknolojik cihazı olmayan ailelerin çocuklarına verilecek. Bunun hemen ardından ihtiyaç düzeyi sıralamasına göre bedava tablet dağıtımı devam edecek.

Bunun sonucunda ihtiyaç sahibi öğrenciler arasında önceliklendirme yapılacak maddeler: 'ailesinin gelir düzeyi, yüz yüze eğitime devam etme durumu, eğitim çağındaki kardeş sayısı ve özel eğitim gereksinim halleri' gibi özelliklere dikkatle bakılarak ve araştırılarak önceliklendirme yapılmasına karar verildi.

Bedava tabletlerin dağıtımı, dağıtım süreci il milli eğitim müdürlükleri tarafından ayarlanacak ve kontrol edilecek. Tabletler, okul yönetimi tarafından tablete ihtiyacı olan öğrencilere dağıtalacak.

İhtiyaç sahibi olan öğrencilere dağıtılacak olan tabletlerde, bu öğrencilerin EBA ve canlı dersler için kullanacakları internetin, Bakanlık tarafından temin edilmesi hazırlıklarıda büyük bir çalışma ile devam ediyor.

Ayrıca şu anda gündemde olan okulların açılma durumuna göre yeni tablet dağıtımına göre yeni düzenleme ve planlamalar yapılacak.

Bu senenin ilk öğretim dönemi 31 Ağustos 2020 günü başladı. EBA, TRT EBA ve canlı dersler aracılığıyla uzaktan eğitim devam ediyordu. Koronavirüs salgınından dolayı uzaktan yürütülen yeni eğitim öğretim döneminde öğretmenle birebir olan yüz yüze eğitime, anasınıfı ve ilkokul 1'inci sınıflarda 21 Eylül'de başlanmıştı. Yüz yüze eğitimde yeni dönem başlıyor. Azaltılmış yeni eğitim programıyla 2, 3, 4, 8 ve 12. sınıflar için 12 Ekim Pazartesi günü okula başlayacak.




HABERİ PAYLAŞ

 
 
 


ÇOK TIKLANANLAR