5097 TL ödeme hesaplara yattı! TC kimlik ile başvuru yapanlar ödemeleri alıyor!

5097 TL ödeme hesaplara yattı! TC kimlik ile başvuru yapanlar ödemeleri alıyor!

5097 TL ödeme hesaplara yattı! TC kimlik ile başvuru yapanlar ödemeleri alıyor!
Yayın Tarihi: 18.10.2023 17:15:00

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, evde bakım maaşı alan vatandaşları sevindirecek bir açıklama yaparak, maaşların bugünden itibaren hak sahiplerine ulaştırılmaya başlandığını duyurdu. Bu güzel habere göre, hesaplara 5 bin 97 TL para aktarılacak.

Devlet tarafından yapılan maaş ödemeleri arasında yer alan evde bakım maaşı, ekonomik destek sağlamak amacıyla verilmektedir. Bu ay içinde toplamda 2,8 milyar TL Evde Bakım Yardımı ödemesi yapılacak.

Evde bakım maaşı alacak olan vatandaşlar, ödemelerini sorgulamak için iki farklı yöntemi kullanabilirler. Ziraat Katılım Bankası aracılığıyla ödeme alanlar, "BAKIYE" yazıp 4747'ye SMS göndererek maaş takibi yapabilirler. SMS gönderme işlemi sırasında operatörünüz tarafından 1 SMS ücreti alınabilir.

Ayrıca, evde bakım maaşı ödemesini sorgulamak isteyenler, E-Devlet üzerinden de bu işlemi gerçekleştirebilirler. TC kimlik numarası ve E-Devlet şifresi kullanılarak sisteme giriş yapıldıktan sonra "Engelli Evde Bakım Ödeme Bilgileri Sorgulama" yazarak ilgili sayfaya erişebilirler. Bu sayfa üzerinden maaş ödeme detaylarına ulaşabilirler.

Evde bakım maaşı, ihtiyacı olan bireylerin ve ailelerinin ekonomik yüklerini hafifletmek için sunulan bir destek ve bu ödemelerle ilgili detaylar vatandaşların kolayca sorgulanabilir.




HABERİ PAYLAŞ

 
 
 


ÇOK TIKLANANLAR