58000 Öğrenci Ulaşım Desteğinden Faydalandı!

58000 Öğrenci Ulaşım Desteğinden Faydalandı!

58000 Öğrenci Ulaşım Desteğinden Faydalandı!
Yayın Tarihi: 14.09.2023 08:27:00

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, öğrencilere yönelik ulaşım desteği programının devam edeceğini açıkladı. Bu destekle ailesinden farklı ilde eğitim alan öğrencilerin şehirlerarası ulaşım giderlerine katkı sağlanıyor. Bakan Göktaş, öğrencilerin eğitim hayatlarını kolaylaştırmak amacıyla tedbirlerin alındığını belirtti.

Destek programının Aralık ayında başlatıldığını söyleyen Bakan Göktaş, öğrencilere yılda iki kez gidiş-dönüş ulaşım giderlerini karşıladıklarını ifade etti. 2023 yılı için öğrencilere verilen destek üst limitinin tek yön için 750 TL olduğunu belirten Bakan Göktaş, bu amaçla 10 milyon TL kaynağın Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarına aktarıldığını açıkladı. Şimdiye kadar 58 binden fazla öğrencinin bu destekten yararlandığını sözlerine ekledi.

Başvuruların Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları'na yapılabileceğini belirten Bakan Göktaş, sosyal yardım alan ailelerin gereksinimlerini karşılamak için ellerinden geleni yapacaklarını vurguladı. Bu destek programı, ailelerin eğitim harcamalarını hafifletmeye ve öğrencilerin okula devamını teşvik etmeye yönelik önemli bir adım olarak değerlendiriliyor.




HABERİ PAYLAŞ

 
 
 


ÇOK TIKLANANLAR