6 bin TL maaşı var ama başvuran yok! İŞKUR’dan en ilginç personel alımı ilanı

Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) her zaman olduğu gibi işsiz kalmış işçilerin en büyük destekçisi oluyor. İşveren ve iş arayan kişilerin tek bir çatı altında toplanmasına olanak sağlayan İŞKUR, Türkiye’nin iş gücü ortalamasını ayağa kaldıran ve istihdamın sağlanabilmesini sağlayan en büyük platformlardan

6 bin TL maaşı var ama başvuran yok! İŞKUR’dan en ilginç personel alımı ilanı
Yayın Tarihi: 5.09.2020 23:05:00

Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) her zaman olduğu gibi işsiz kalmış işçilerin en büyük destekçisi oluyor. İşveren ve iş arayan kişilerin tek bir çatı altında toplanmasına olanak sağlayan İŞKUR, Türkiye’nin iş gücü ortalamasını ayağa kaldıran ve istihdamın sağlanabilmesini sağlayan en büyük platformlardan sadece bir tanesi. Özel iş bulma şirketleri de en az İŞKUR kadar istihdam sağlayabiliyor ancak İŞKUR, ülkemizin ve devletimizin tek işçi bulma kaynağıdır. İşsizlikle verilen mücadelede gerçekten kayda değer veriler kaydedebilen İŞKUR şimdi ise yeni bir ilan yayınladı, işte tüm detayları…

İstihdamın son derece titiz bir önceliği olan ülkemizde iş ve işçi bulma kaynağı olarak kullanılan İŞKUR, ülkemizin en büyük istihdam kaynaklarından bir tanesi. Özellikle son yıllarda yapılan güncelleme çalışmaları ile beraber hem İŞKUR bünyesinde hem de sistemsel olarak geliştirmeler yaşandı. Bundan böyle her işsiz kalmış olan vatandaş hemen aradığı işi bulabilecek. Bunun nedeni ise hem Korona virüs hem de işsizlik seviyesinin artmasıdır. Günümüzde 4 milyona yakın işsiz bulunmaktadır. Bu işsizlik sayısının Avrupa kalitesinin çok daha fazla üstünde olması ile beraber artık devletin bir el atması gerekiyordu. Durum şu an kontrol altına alınmış gibi olsa da hala problemler devam ediyor. Bundan böyle tüm vatandaşlarımızın daha rahat iş bulabilmesi ve işverenlerin aradıkları özelliklerde işçi bulmalarına vesile olacak. İşte 6 bin TL maaşla Lise mezunu işçi ilanları…

İŞKUR İŞ İLANLARI


Kamu kurumlarının kendilerine göre tek işçi bulma kaynağı olan İŞKUR, sadece kamu değil aynı zamanda özel kuruluşlarında işçi bulma kaynağı olmaya devam ediyor. Günlük, aylık ve haftalık olarak sürekli güncellenen işçi ilanlarıyla Türkiye’nin en büyük işçi bulma kaynağı olmaya devam ediyor. Başvurular ise hem internet üzerinden hem de İŞKUR il ve İlçe Müdürlüğü’nden yapılabiliyor.

İŞKUR’DA KAPSAM NEDİR?
  • Vatandaşların kişisel ve öz geçmiş bilgilerini sisteme kayıt ettirmesi doğru ilanlarla eşleşmesi açısından önemlidir. Eşleştikleri iş ilanlarına vatandaşlar doğrudan ulaşabilirler.
  • Filtreleme özelliğini kullanarak vatandaşlar çeşitli kriterleri girerek yurt içi iş ilanlarını arayabilir, kişisel bilgileriyle eşleşen ilanlara başvurabilirler.
  • Filtreleme özelliğini kullanarak vatandaşlar çeşitli kriterleri girerek yurt dışı iş ilanlarını arayabilir, yurt dışındaki iş yerlerine iş gücü sevk etmek isteyen işverenlerin iletişim bilgilerine ulaşarak kendileriyle doğrudan temasa geçebilirler.
İŞKUR AÇIK İŞ İLANLARI

Tarım ve Orman Bakanlığı, Sağlık Bakanlığı, İŞKUR bünyesine personel alımı ve daha nice iş ilanları yakın zamanda açılacak. Aynı zamanda ilanların kura ile değil direkt olarak sınava sokulabileceği tartışılıyor. Şu an işçi alım ilanları komisyonda görüşülüyor. Bu nedenle açık değil ancak İŞKUR bünyesinde iş ilanlarına başvurular başlayacak. https://esube.iskur.gov.tr/Istihdam/AcikIsIlanAra.aspx buradaki web adresinden gerekli aramaları ve başvuruları yapabileceksiniz.

İŞKUR AÇIK İLANLARA NASIL BAŞVURU YAPILIR?
  • Açık ilan sayfası üzerinde ilk başta aranılan pozisyon, meslek, nitelik, beceri ve firma adını yazarak filtreleme yapılabilir. Arama yapmak istemeyen vatandaşların bu kısmı boş bırakması daha sağlıklı olur.
  • Ardından çalışma yeri, ülke, il ve ilçe gibi bilgiler girilerek iş aramak istenilen bölgenin kısıtlanması sağlanır.
  • Özel olarak ulaşılmak istenilen bir ilan varsa ilan no ve ilan tarihi bilgilerinin eklenmesi gerekir.
  • Spesifik olarak bir ilan aranmıyor ise; meslek, öğrenim durumu, iş yeri türü, engelli, vardiya ve iş yeri unvanı gibi bilgiler yazılır.
  • Bütün bilgiler ilgili boşluklara girildikten sonra sayfanın en alt kısmında bulunan "ara" yazısına basılması sonuçları görüntülemek için yeterli olur.
 
 




HABERİ PAYLAŞ

 
 
 


ÇOK TIKLANANLAR