6.841 TL para yardımı yapılacak? Çocuğu okula giden, Başarılı öğrenciler alacak!

6.841 TL para yardımı yapılacak? Çocuğu okula giden, Başarılı öğrenciler alacak!

6.841 TL para yardımı yapılacak? Çocuğu okula giden, Başarılı öğrenciler alacak!
Yayın Tarihi: 25.11.2023 22:45:00

Eğitimde başarıyı teşvik etmek ve öğrencilere ekonomik destek sağlamak amacıyla hayata geçirilen "Başarı Teşvik Programı," Türkiye genelinde milyonlarca öğrenciyi kapsayan büyük bir projeye dönüşüyor. Bu inovatif program kapsamında, başarılı öğrencilere net asgari ücretin %60'ı kadar para yardımı yapılacak. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından desteklenen bu girişim, devlet okullarındaki ilk ve ortaöğretim öğrencilerini hedef alıyor.

1. Ödül İlk Dönem Karnelerine Bağlı

Yarıyıl tatiline giren öğrenciler, beklenen karne heyecanının yanı sıra Başarı Teşvik Programı'nın sunduğu ödülleri de merakla bekliyor. Program kapsamında, öğrencilere ilk dönem karnelerine bağlı olarak net asgari ücretin %60'ı kadar başarı desteği verilecek.

2. Yılda 2 Defa Başarı Desteği

Başarı Teşvik Programı, öğrencilere yılda 2 defa destek sağlayacak. Dereceye giren öğrencilere yapılan ödemeler, öğrencilerin ekonomik olarak daha güvende hissetmelerine katkıda bulunacak.

3. Başarıya Dayalı Sıralama


Program, öğrencilerin sınıf içindeki başarılarına ve okul genelindeki sıralamalarına dayanarak ödül dağıtacak. Sınıfında ilk 3'e, okul genelinde ise ilk 5'e giren öğrencilere net asgari ücretin %60'ı kadar destek verilecek.

4. Erdoğan'ın Açıklamaları

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, program hakkında yaptığı açıklamada, "Sosyal yardım alma hakkına sahip ailelerimize mensup, devlet okullarında okuyan ve sınıflarında dereceye giren ilk ve ortaöğretim öğrencilerimize net asgari ücretin yüzde 60’ına kadar, yükseköğretim öğrencilerimize net asgari ücret kadar dönem arasında yapılacak şekilde başarı desteği vereceğiz." dedi.

5. Asgari Ücret Baz Alınıyor

Ödemelerde asgari ücret referans alınarak yapıldığı için, 2023 yılı itibariyle asgari ücretin net 11.402,32 TL olmasıyla başarılı öğrencilere 6.841,39 TL para yardımı yapılacak.






HABERİ PAYLAŞ

 
 
 


ÇOK TIKLANANLAR