7000 TL destek için son günler! TC kimlik numarası üzerinden hemen 7000 TL destek alın!

7000 TL destek için son günler! TC kimlik numarası üzerinden hemen 7000 TL destek alın!

7000 TL destek için son günler! TC kimlik numarası üzerinden hemen 7000 TL destek alın!
Yayın Tarihi: 24.06.2023 19:39:00

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, genç çiftlere verilecek olan evlilik desteği miktarını 7000 TL olarak açıkladı. Bu destek kapsamında şu ana kadar 10 binin üzerinde çift başvuru yaparak bu ödemeden faydalandı. Tek sefere mahsus olarak verilen destek ödemesi, gelir ve ihtiyaç durumuna göre yapılmaktadır. İhtiyaç sahibi olduğu belirlenen çiftler İBB'den bu yardım ödemesini alabilmektedir.

Başvurular Alo 153 Çözüm Merkezi üzerinden yapılmaktadır. İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin verdiği evlilik desteği için gençlerin 153'ü aramaları gerekmektedir. Başvurularda gelir durumu son derece önemlidir. Hane içindeki kişi başına düşen gelirin asgari ücretin üçte birinden az olması halinde bu destek ödemesinden faydalanmak mümkündür.

Şu ana kadar 10 binin üzerinde çift bu destek ödemesinden faydalanmıştır. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre verilen destek ödemesi tamamen karşılıksız ve geri ödemesiz olarak sağlanmaktadır. Başvuru yapmak isteyen gençler için süreç hala devam etmektedir. TC kimlik numarası üzerinden yapılacak başvurular sonucunda ödeme onayı çıkması durumunda ödemeler hesaplara karşılıksız olarak aktarılmaktadır.

Bu evlilik desteği programı, genç çiftlerin maddi yüklerini hafifletmek ve yeni bir evlilik hayatına başlarken destek olmak amacıyla hayata geçirilmiştir. İstanbul Büyükşehir Belediyesi, evlilik sürecindeki gençlere bu destekle birlikte mutlu bir başlangıç yapmalarını sağlamayı hedeflemektedir.




HABERİ PAYLAŞ

 
 
 


ÇOK TIKLANANLAR