8 Ekim Dolar Kuru ne kadar oldu? Trump'ın tehdidi piyasaya nasıl yansıdı

Türkiye'nin Fırat'ın doğusuna yapacağını söylediği operasyon sonrası Trump'ın tehdit tweeti döviz piyasasını hareketlendirdi. Doların yükselişe geçtiği 8 Ekim sabahında Trump'ın tehdidi sonrası dolar 5,85 TL'ye kadar yükseldi. Peki 8 Ekim Dolar Kuru ne kadar oldu? İşte detaylar...

8 Ekim Dolar Kuru ne kadar oldu? Trump'ın tehdidi piyasaya nasıl yansıdı
Yayın Tarihi: 8.10.2019 12:41:00

Dolar kuru ne kadar oldu? 8 Ekim salı Dolar yükseliyor mu? soruları her yerde aranıyor. Türkiye'nin Barış Pınarı Harekatı'na yönelik söylemlerine karşı çıkan ABD Başkanı Donald Trump bu sabah attığı tweetle Türkiye'yi tehdit etti. Trump'ın tehdidiyle piyasalarda dengeler değişti ve dolar 5.75 seviyelerinden 5.85'e kadar yükseldi. 

Fırat'ın doğusunda yapılması planlanan operasyonun duyurulması sonrası ABD ve Türkiye arasında gerginlik arttı. Çünkü Beyaz Saray, Türkiye'nin Suriye için yapacağı operasyonu desteklemeyeceğini duyurdu. Bunun ardından dün dolar 5,75 civarına kadar yükseldi. 

TRUMP TEHDİT ETTİ DOLAR UÇTU


Öte yadan bu sabah Donald Trump'ın attığı tweet ile Türkiye'yi tehdit etmesi doları tabiri caizse uçurdu. Trump’ın "Türkiye, benim büyük ve emsalsiz bilgeliğimle sınırları aşmak olarak değerlendirdiğim bir şey yaparsa, Türk ekonomisini yıkıp ve yok edeceğim (daha önce yaptım). (Türkiye'nin) Avrupa ve diğerleri ile birlikte, yakalanan IŞİD'lileri ve ailelerini gözetmeleri gerekiyor. ABD, IŞİD'in yüzde 100'ünün yakalanması da dahil olmak üzere, beklenenden çok daha fazlasını yaptı. Şimdi bölgedeki diğerlerinin kendi bölgelerini korumalarının zamanı geldi." diyerek attığı tweet dolar kurunun 5,85 seviyesine kadar yükselmesine sebep oldu.

GÜNCEL  DOLAR KURU NE KADAR? 8 EKİM

Sabah saatlerinde bir hayli yükselen ve 5,85 TL olan dolar öğle saatlerine doğru biraz düşerek 5,83 seviyesine kadar geriledi. Yani güncel kur şu an 5,83 seviyelerinde...




HABERİ PAYLAŞ

 
 
 


ÇOK TIKLANANLAR