894 TL Taksitle Ev Başvurusu Nereden? Nasıl Yapılır? Şartlar Ne? İşte Dar Gelirlileri Ev Sahibi Yapacak TOKİ 100 Bin Konut Projesi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Toki'nin 100 Bin konut projesini duyurdu. Peki 894 TL taksitle verilecek bu evlere nasıl sahip olunur? Şartlar Ne? Başvuru Nereden Nasıl Yapılır? İşte Türkiye'nin ucuz ev kampanyasının başvuru koşulları ve tüm detayları.

894 TL Taksitle Ev Başvurusu Nereden? Nasıl Yapılır? Şartlar Ne? İşte Dar Gelirlileri Ev Sahibi Yapacak TOKİ 100 Bin Konut Projesi
Yayın Tarihi: 14.12.2019 17:42:00

Türkiye'nin tüm illerinde yani 81 ilinde inşaa edilecek ve orta gelirli vatandaşlarımızın ev sahibi olması için amaçlanmış bu müthiş projeyi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan duyurdu. Peki 894 TL taksitle verilecek olan bu evlerle ilgili şartlar ne? Önce hangi şehirlerden başlanacak? Dar gelirli vatandaşlarımız için planlanan Toki'nin 100 bin konut projesi şartları ve ödeme koşulları nasıl? Peşinatsız bir ödeme şekli var mı?

Dar Gelirli Vatandaşlarımız İçin Büyük Müjde!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan geçtiğimiz günlerde Toki tarafından yapılacak olan 100 bin konut projesini duyurdu. Peki Toki'nin yapacağı bu 100 bin konut projesinin dağılımı nasıl olacak? Hangi ile kaç tane düşecek? Türkiye'nin 81 ilinde yapılması planlanan ve dar gelirli vatandaşlarımızı çok uygun ödeme koşullarıyla ev sahibi yapacak bu müthiş projenin detayları neler?

Hangi İlleri Kapsayacak? Hangi İle Kaç Konut İnşaa Edilecek?

Yapılan açıklamalara göre Toki'nin yapacağı ve dar gelirli vatandaşlarımızı 894 TL'den başlayarak yapacakları ödemelerle ev sahibi olmalarını sağlayacak bu proje bazı illerimizde 10 bin konut olarak planlanırken bazı illerde 300 konut olarak inşaa edilecek. Özellikle nüfus yoğunluğuna bağlı olarak konut sayıları şehirden şehire farklılık gösterecek. Çok daha fazla sayıda konutun talep edildiği İstanbul, Ankara ve İzmir bölgelerinde rakamlar diğer şehirlere oranla biraz daha yüksek olarak düşününecek. İstanbul'a yaklaşık 10 bin, Ankara'ya 4 bin İzmir'de 3.500 konut yapılması gündemde. Yapılacak konut projeleri bölgenin özelliklerini taşıyacak ve buna göre hazırlanacak.

Toki'nin büyük ilgi gören ve 894 TL taksitle başlayan ödemesi ile dikkat geçen bu kampanyanın şartlarını tüm vatandaşlar merak ediyor. Peki bu evleri sadece dar gelirli vatandaşlarımız mı alacak? Dar gelirli vatandaşlarımızı kim? Nasıl tespit edecek? Nerelerde bu projeler inşaa edilecek? Herkes sadece kendi şehrindeki evi mi satın alabilecek? Vatandaşlarımız bu soruların cevabını merak ederken bazı konular netlik kazanmaya başladı.

Toki'nin 100 Bin Konut Projesi Başvuru Koşulları

Genelde Toki'nin yapmış olduğu kampanyalarda geçtiğimiz senelerde olduğu gibi yine bir kategorisel plan hazırlanacak. Buna göre;

1-) Şehit Aileleri, Harp ve Vazife Malulleri ile Dul ve Yetimler
2-) En az %40 Engelli Vatandaşlar
3-) Emekli Vatandaşlar
4-) Diğer Vatandaşlar

Bunun dışında 5.500 TL'den daha az gelire sahip vatandaşların bu evleri almaya hakkının olabileceği söylentiler arasında. Peki vatandaşların geliri nasıl tespit edilecek? Şuan bunun için konuşmanın erken olduğu söyleniyor.

Başvuru yapan kişinin o ilde en az 1 yıl ikamet etmesi yine şartlar arasında olacak hususlardan birisi. 


Başvuru yapan kişinin daha önce önce Toki'den ev almamış olması gerekiyor. Toki her zaman tüm vatandaşların bu imkanlardan faydalanması için bu şartı koşmuş durumda. 

Başvuru yapan kişinin eşinin ve çocuklarının üzerine de ev olmaması o kişiyi bir adım öne çıkarabilir.

Toki 100 Bin Konut Projesinin Fiyatları Ne Kadar?

Evlerin fiyatlarına gelecek olursak, 75 metrekare 2+1 evin fiyatı 140 bin yüzde 10'u olan 14 bin peşin ödenecek. %49 faiz oranı ile 894 TL taksitle 240 ay geri ödeme yapılacak.

100 metrekare 3+1 büyüklüğündeki evin fiyatı 160 bin TL yüzde 10'a denk gelen 16 bin TL'lik ücreti peşin ödenecek 1022 TL taksitle 240 ay geri ödemesi yapılacak.

Sosyal Konut Projelerinin Artıları

Sosyal konut projelerinin en büyük artıları tabiiki maddi imkanlarının çok uygun olması. Birçok inşaat firmasının hatta hiçbirinin veremeyeceği kadar uygun faiz koşulları ve imkanlarla sunulan cazip kampanyalarla ev sahibi olunabiliyor. Tabiiki bunun en büyük artısı arkasında devlet imkanları ve devlet gücünün olması. 

Genelde sosyal konut projelerinin aidatları da uygun oluyor. Ayrıca kar amaçlı olmadığı için kalite konusunda hiçbir sıkıntı yaşanmıyor. Deprem yönetmeliklerine uygun olarak inşaa edilen bu yapılarda genelde dar gelirli vatandaşlarımız yaşamış oldukları imkan ve koşullara oranla çok çok daha iyi şartlarda hayatlarına devam ediyorlar. 

Özellikle çocuklar için çok önemli sosyal imkan ve aktivite alanlarına sahip oluyorlar. Tabii ki bu 100 bin konut projesiyle ilgili herhangi bir şey söylenmesi mümkün değil. Çünkü projeler henüz başlanmadı. Ancak muhtemelen yine çocuklar için yeni ve güzel parklar, oyun alanları, spor alanları ve yürüş alanları inşaa edilecek.



 




HABERİ PAYLAŞ

 
 
 


ÇOK TIKLANANLAR