ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo, Türkiye’ye Geliyor

ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo'nun önümüzdeki hafta Türkiye, İsrail, Suudi Arabistan ve Katar'ı ziyaret edeceği açıklandı.

ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo, Türkiye’ye Geliyor
Yayın Tarihi: 12.11.2020 16:00:00

ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo'nun önümüzdeki hafta Türkiye, İsrail, Suudi Arabistan ve Katar'ı ziyaret edeceği açıklandı.

Pompeo, yurt dışı gezileri kapsamında 7 ülkeye ziyaret gerçekleştirecek. ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo’nun, cuma günü start alacak olan yurt dışı gezilerinde aralarında Türkiye, Fransa ve İsrail'in de olduğu 7 ülkeye gideceğini bildirildi. Haftalık brifingde basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Bakan Pompeo, kapsamlı bir yurt dışı gezisi yapacağını kaydetti.

Pompeo, "Cuma gününden itibaren Fransa, Türkiye, Gürcistan, İsrail, Katar, Birleşik Arap Emirlikleri ve Suudi Arabistan'a gideceğim. Görüşmelerimizde ülkelere göre birçok konuyu ele alacağız” şeklinde konuştu. Orta Doğu barışı ve İsrail’le normalleşme sürecinde Donald Trump yönetiminin başarılı bir yol çizdiğini savunan Mike Pompeo, ziyaret edeceği bölge ülkeleriyle bu süreci ele alıp değerlendireceklerini ifade etti. ABD Dışişleri Bakanlığının, Pompeo'nun programını kısa süre içinde açıklaması bekleniyor.

MİKE POMPEO KİMDİR?


Pompeo, 30 Aralık 1963 tarihinde Kalifornia Orange'da dünyaya geldi. Pompeo, 1986 yılında West Point Askeri Akademisi'nden birincilikle mezun oldu. Bir süre Soğuk Savaş döneminde ordu içinde görev aldı. Sonrasında Harvard Üniversitesi'nde hukuk eğitimi aldı. Harvard Law Review adlı derginin yayın yönetmenliğini yürüttü.

Kısa süreli avukatlık mesleği sonrasında askeri uçaklar için parçalar imal eden Thayer Aerospace adlı firmayı kurdu. Petrol kaynaklarında kullanılan araçları üreten Sentry International firmasında yöneticilik de yapan Mike Pompeo,2010'da Kansas eyaletinden Temsilciler Meclisi üyesi oldu. İstihbarat Komisyonu'nda görev aldı.

2012 yılında Libya'nın Bingazi şehrinde Amerikan büyükelçisi ve birçok diplomatın ölümüyle sonuçlanan saldırıyı soruşturan komisyonda görev aldı. CIA başkanlığına geldiğinde insan hakları kuruluşları ABD Senatosu'na, Pompeo'nun CIA Başkanlığı'nı onaylamama çağrısı yaptı. Görevini sürdürürken Donald Trump tarafından dışişleri bakanı olarak atandı.

Pompeo, 1986'da Leslie Libert ile dünyaevine girdi ve daha sonra ikinci evliliğini Susan Pompeo'yla gerçekleştirdi. Bir oğulları olan Mike Pompeo, yerel kilise diyakozu olarak hizmet vermektedir ve Pazar Okulu'nda ders vermektedir.
 




HABERİ PAYLAŞ

 
 
 


ÇOK TIKLANANLAR