ABD’de Alarm! Joe Biden Başkan Oldu, Trump Taraftarları Sokağa İndi

ABD Başkanı Donald Trump'ın başkanlık seçimini resmi olmayan sonuçlara göre kaybetmesinin ve Demokrat aday Joe Biden’in seçimi kazanmasının ardından Trump taraftarı gruplar bazı eyaletlerde sokaklara indi.

ABD’de Alarm! Joe Biden Başkan Oldu, Trump Taraftarları Sokağa İndi
Yayın Tarihi: 10.11.2020 10:00:00

ABD Başkanı Donald Trump'ın başkanlık seçimini resmi olmayan sonuçlara göre kaybetmesinin ve Demokrat aday Joe Biden’in seçimi kazanmasının ardından Trump taraftarı gruplar bazı eyaletlerde sokaklara indi.

Trump’ı destekleyen bazı gruplar seçimi resmi olmayan sonuçlara göre kaybetmelerinin ardından seçim sonuçlarını protesto etti. Teksas'tan Pennsylvania'ya, Oregon'dan Michigan'a, Georgia'dan Arizona'ya birçok eyaletteki kongre binalarının önünde toplanan yer yer silahlı gruplar, "Daha bitmedi", "Hırsızlığı durdurun" sloganları atarak seçimin resmi olmayan sonuçlarını protesto etti.

Georgia'nın Atlanta kentinde toplanan kalabalık bir grup, Biden'ın tutuklanması ve Trump'ın seçim sonuçlarını kabul etmemesi yönünde sloganlar attı. Atlanta Kongresinin önüne Biden destekçileri de toplanırken polis iki grubu ayırdı ve kentte herhangi bir şiddet olayı yaşanmadı. Pennsylvania'nın Harrisburg kentinde de binlerce kişi toplanarak seçim sonuçlarını protesto etti. Göstericiler, oy sayımlarını durdurmak istediklerini, iddia edilen usulsüzlüklerin tespit edilmesini istedi. Daha sonra gruba silahlı bir grup da katıldı.


Arizona'nın Phoenix kenti ile Teksasın Austin kentinde de kalabalık gruplar eyalet kongresinin önünde seçim sonuçlarını protesto etti. Buralarda olay çıkmazken, Kuzey Dakota'nın Bismarck şehrinde karşı karşıya gelen Trump destekçileri ile Biden destekçileri arasında arbede yaşandı. Oregon eyaletinin Salem kentinde bir araya gelen yüzlerce silahlı gösterici, Trump lehine sloganlar atarak seçim sonuçlarını kabul etmediklerini belirtti.

JOE BİDEN KİMDİR?

Joe Biden, rakibi ve mevcut Başkan Donald Trump'ı Pennsylvania eyaletinde mağlup etmeyi başararak başkanlık yarışını kazandı. 6 dönem senato üyeliği yapan Joe Biden ilk kez 1972 yılında ABD'nin 47. Başkan yardımcısı seçildi. Joe Biden, yaptığı açıklamalar ve söylemleri dolayısıyla ABD dışında da gündemde yer alan isimler arasında yerini aldı. Joe Biden, 20 Kasım 1942'de Pensilvanya eyaletinin Scranton kentinde İrlanda kökenli Katolik bir ailenin çocuğu olarak dünyaya geldi. 1953 yılında ailesiyle beraber Delaware eyaletinin Claymont kentine taşındı. Delaware Üniversitesi Siyaset Bilimi bölümünden 1965'te mezun oldu, ardından Syracuse Üniversitesi Hukuk fakültesini 1969'da bitirdi ve Wilmington'da avukatlık yaptı. Henüz 31 yaşındayken 1972 yılında ABD Senatosuna seçilen Biden, en genç senatörlerden biri olarak kayıtlara girdi. 2009 yılının ocak ayında başkan yardımcısı olarak yemin edene kadar bu görevini sürdüren Biden, aralıksız olarak 37 yıl boyunca Delaware eyaletinin senatörlüğünü yaptı. Biden, 2008 yılında yapılan ABD başkanlık seçimlerinde Demokratik Partiden başkanlığa adaylığını koydu ancak Iowa'daki ön seçimlerde başarısızlığa uğrayınca adaylıktan çekildi. 23 Ağustos 2008 tarihinde Demokratik Parti'nin başkan adayı Barack Obama tarafından başkan yardımcılığına aday gösterilen Biden, 4 Kasım'da yapılan seçimleri Demokratların kazanmasıyla birlikte 20 Ocak 2009'da 47. başkan yardımcısı olarak yemin etti. 8 Kasım 2016'daki seçimleri Trump'ın kazanmasının ardından 20 Ocak 2017'de görevini Mike Pence'e devretti. İlk eşi Neilla Hunter 1972 yılında vefat eden Biden, 1977 yılında Jill Jacobs ile evlendi. Beau adlı oğlu beyin kanserinden 2015 yılında vefat eden Biden'ın 3 çocuğu bulunuyor.
 
 




HABERİ PAYLAŞ

 
 
 


ÇOK TIKLANANLAR