ABD'de Seçimi Kazanan Biden Covid-19 Ekibini Kurdu

Biden'in koronavirüs önlemleri için kurduğu ekip... Trump'ın kovduğu isim başkan oldu.

ABD'de Seçimi Kazanan Biden Covid-19 Ekibini Kurdu
Yayın Tarihi: 11.11.2020 11:00:00

ABD'de sancılı bir seçim sürecinin ardından hem Seçiciler Kurulu'na gönderilecek delege sayısında hem de halk oylamasında Trump karşısında üstünlüğü elde eden Demokratlar'ın adayı Joe Biden ilk iş olarak koronavirüse karşı görev yapacak 'Danışma Kurulu'nu kurdu.  Biden, Trump'ın görevden aldığı ABD Kamu Sağlığı Dairesi Başkanını ekibin başına getirdi.


COVİD-19 KAPSAMINDA OLUŞTURULAN EKİP


20 Ocak 2021’de yemin ederek resmen ABD Başkanı olmaya hazırlanan Joe Biden, seçim sonuçlarının netleşmesinin ardından hız kesmiyor… Hafta sonu yaptığı açıklamada pazartesiden (bugün) itibaren çalışmalara başlayacağını ve ilk hedefinin corona virüsüyle mücadeleye ağırlık vermek olduğunu söyleyen Biden sözünü tuttu.

Demokratlar’ın adayı Joe Biden, corona virüsü salgınıyla mücadele timini oluşturma aşamasında. Biden, Trump’ın göreve gelmesinin ardından kovulan ABD Kamu Sağlığı Dairesi’nin eski başkanı Vivek Murthy’i Covid-19’la mücadele ekibinini başına getirdi. Biden’ın seçim kampanyasını yöneten üst düzey isimlerden Kate Bedingfield, NBC’de katıldığı programda açıklamalarda bulunarak yeni corona virüsü planının detaylarını verdi.

Bedingfield, Murthy ile beraber ABD Gıda ve İlaç Dairesi’nin eski komisyoneri David Kessler’in de ekibi yöneteceğini ifade etti.



VİDEO KONFERANSLA BİR ARAYA GELİNDİ
 

Joe Biden, Delaware'de, Kamu Sağlığı Hizmetleri eski Başkanı Vivek Murthy, İlaç ve Gıda Dairesi (FDA) Komiseri David Kessler ve Yale Üniversitesi dekan yardımcısı Marcella Nunez-Smith'in eş başkanlığını yaptığı 13 üyeli ekiple video konferansta bir araya geldi.

Danışma Kurulu, okulların ve işletmelerin nasıl güvenli bir şekilde yeniden açılacağı; ırksal eşitsizliklerle nasıl başa çıkılacağı konusunda yerel ve eyalet yetkilileriyle irtibat halinde olacak.

Toplantıda, koronavirüse hazırlıklı olma konusundaki endişelerini dile getirdiği için Trump yönetimi tarafından görevine son verildiğini söyleyen Rick Bright ve halk sağlığı acil durumlarında uzmanlaşmış Luciana Borio da yer almıştır.

ABD’yi "karanlık bir kışın" beklediğini ifade eden Biden, Covid-19 ile mücadelede cesur adımlar atılması gerektiğinin altını çizdi.

Ülkede vaka sayısının 10 milyonu geçtiğini ve 237 binden fazla kişinin öldüğünü hatırlatan Biden, Amerikalıları maske takmaya çağırarak:  “Amerikalılar gelecek yıl kendilerini güvende tutmak için maske takma, sosyal mesafe, el yıkama ve diğer önlemlere güvenmek zorunda kalacak. Bugünün haberleri harika bir haber, ancak bu gerçeği değiştirmiyor." dedi.




HABERİ PAYLAŞ

 
 
 


ÇOK TIKLANANLAR