Acı Biber Severler… Ömrü Dörtte Bir Oranında Uzatıyor

Acı biber ömrü mü uzatıyor? Acı biber bağışıklığı güçlendirir mi? Oboziteye acı biber tavsiyesi. Ayrıntılar haberimizde…

Acı Biber Severler… Ömrü Dörtte Bir Oranında Uzatıyor
Yayın Tarihi: 15.11.2020 08:00:00

Amerikalı araştırmacılar, acı biberdeki 'kapsaisin' maddesinin ve içinde bulundurduğu vitaminlerin faydalı olduğunu belirterek erken ölüm riskini azalttığını kanıtladı. Doktor Fırat Dalgıçer, biberin antioksidan özelliği ile özellikle kolon kanserine karşı koruyucu etkisi olduğunu söyleyerek, "Acı biberin oldukça faydalı bir besin maddesi olduğunu söyleyebiliriz" dedi. 

ACI BİBER ÖMRÜ UZATIYOR

ABD'de yapılan yeni bir araştırmada, düzenli olarak acı biber yemenin, kanser veya kardiyovasküler hastalıklarda dahil olmak üzere hastalıklardan kaynaklanan erken ölüm riskini azalttığı ortaya çıktı. Kapsaisin adlı bileşiğin anti-inflamatuar özellikleri olduğu, tümörlerle mücadele edip kan şekeri seviyelerinin dengede tutulmasını sağladığını belirtildi.

Araştırmayı yapan ekibe liderlik eden Cleveland Clinic’ten Kardiyolog Dr. Bo Xu, “Yaptığımız araştırmalar düzenli olarak acı biber tüketiminin, kardiyovasküler hastalıklar ve kanser ölümlerinde riskin azaldığını gösterdi” diye konuştu.


American Heart Association ve Pennsylvania Eyalet Üniversitesi’nden beslenme uzmanı Penny Kris-Etherton, “Bulguların gerçekten oldukça dikkat çekici olduğunu düşünüyorum. Birden fazla farklı hastalığın tedavisinde olumlu etkisi gözlendi” dedi.

‘İÇİNDEKİ A,B,C VİTAMİNLERİ SAYESİNDE BAĞIŞIKLIK SİSTEMİ GÜÇLENİYOR’

Acı biberin faydalarının saymakla bitmeyeceğini söyleyen Doktor Fırat Dalgıçer, "Acı biber bölgemizde yoğun olarak tüketilen bir besin maddesi. Acı biberin içinde kapsaisin, A,B,C vitaminleri bulunmaktadır. İçeriğine bağlı olarak acı biberin antioksidan etkisi bulunmaktadır. C vitamine bağlı olarak vücudun direncini ve bağışıklık sistemini artırmaktadır. Acı biber yüksek lif içeriği ile doygunluğu artırdığı için bu da kilo vermeye yardımcı olmaktadır. Antioksidan özelliği ile özellikle kolon kanserine karşı koruyucu etkisi bulunmaktadır. Acı biberin oldukça faydalı bir besin maddesi olduğu söylenebilir. Acı biberin ömrü uzattığına yönelik araştırmalar var ama tüketilmesinin oldukça faydalı olduğunu söyleyebiliriz" diye konuştu.

'SAĞLIKLI BİR YAŞAMLA BİRLİKTE KİLO VERMEYE DE YARDIMCI OLUR’

Acı biberin aynı zamanda ömrü uzatacağını söyleyen Gıda Mühendisi Halil İbrahim Çadır, "Bizim bölgenin damak tadına en uygun tat acıdır. Acı, kahvaltıda, öğle yemeğinde, her öğünde tüketilir. Biberin içinde kapsaisin maddesi, betakaroten, C vitamini var. Bunlar insan vücuduna yararlı olan şeyler. Biber lifli yapıda olduğu için kilo vermeyi hızlandırır. Bunların hepsini bir arada düşünürsek, sağlıklı bir yaşamla acı biber ömrü uzatır diyebiliriz" dedi.




HABERİ PAYLAŞ

 
 
 


ÇOK TIKLANANLAR