Acil nakit ihtiyaçlarına karşı yeni yardım başvuruları başladı! Kim ne zaman yardım parası alabilecek?

Korona virüs süreci sonrasında mecburi olarak ihtiyaçlar karşılandı. Her ne kadar insanlar işsiz kalmış, ücretsiz izine gönderilmiş olsa da bu vatandaşların tamamına devletimiz sabit bir şekilde hem kısa çalışma ödeneği hem de işsizlik ödeneği sunabildi.

Acil nakit ihtiyaçlarına karşı yeni yardım başvuruları başladı! Kim ne zaman yardım parası alabilecek?
Yayın Tarihi: 27.05.2020 18:11:00

Korona virüs süreci sonrasında mecburi olarak ihtiyaçlar karşılandı. Her ne kadar insanlar işsiz kalmış, ücretsiz izine gönderilmiş olsa da bu vatandaşların tamamına devletimiz sabit bir şekilde hem kısa çalışma ödeneği hem de işsizlik ödeneği sunabildi. Bu vatandaşlarımızın acil nakit ihtiyaçları ve işsizlik ödenekleri kendilerinin banka hesaplarına takdim edilebildi. Ancak vatandaşların acil nakit ihtiyaçları her zaman olabileceği için devletimiz sürekli olarak maddi yardımlar yapmaya devam ediyor. 1000 TL Pandemi sosyal yardım paraları haricinde işsiz kalmış olan tüm vatandaşlara ve ücretsiz izine gönderilmiş olan vatandaşlara maddi destekler devam edecek. İşte tüm ayrıntılar…

Korona virüs salgını sonrasında ülkemizde ekonomi anlamında pek bir şey kalmadı, bu nedenle devletimiz iç piyasanın tekrar eski hareketliliğine kavuşabilmesi adına ödemeler yapıyor. Devlet yeni ödemelerin yollarını ararken en kısa ödemelerin kısa çalışma ödeneği ve işsizlik maaşı olduğuna kanaat getirildi. Bunun üzerine devlet tarafından hızlı bir şekilde gerekli önlemler açıklandı ve ardından uygulanmaya başladı. Bu kararlardan birisi de oldukça dikkat çeken nakdi ücret desteği oldu. İşyerlerinde salgın nedeniyle birçok çalışan mecburi olarak ücretsiz izne çıkarılmıştı. Bunun ardından ücretsiz izne çıkarılan vatandaşlara ödemeleri devlet tarafından yapıldı. Bu ücret nakdi ücret desteği adı altında ifade edildi. Bu ödemeyi almak için Çalışma Ödeneği şartlarını taşımak gerekiyor. Ancak esneklik gösterilirse tüm vatandaşlarımız kısa çalışma ödeneği ve işsizlik maaşından faydalanabilir. İhtiyaç sahibi olduğu bilinen tüm vatandaşlarımıza maddi yardımlar devam ediyor, her başvuru yapana ayrıca 1000 TL Pandemi yardım parası, kamu bankalarından 10 bin TL kredi ve 17 Nisan ile 17 Temmuz 2020 tarihleri arasında işten çıkartılma yasağı getirildi.

NAKİT YARDIMLARI DEVAM EDİYOR!


Vatandaşlarımız devletin yapacağı nakit yardımlarını kolluyor. Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’na bağlı olarak çalışmakta olan Kamu İlan sayfalarından ilgili nakit yardımlarının duyurusu ve başvuru detayları paylaşılmıyor. Bu nedenle hiçbir vatandaşımız devletimizin yapmış olduğu maddi yardımlardan faydalanamıyorlar. TBMM’de alınan kararlar çerçevesinde nakdi ücret desteğinin 17 Nisan ile 17 Temmuz tarihleri arasında ödenmesine karar verildi. Bu süre gerekli görülmesi halinde Cumhurbaşkanı tarafından uzatılabilecek. Günlük bazda hesaplanan ücretin 39.24 TL olduğu belirlendi. Vatandaşların alacağı bu ücret içerisinde damga vergisi alınacağı belirtildi.

ÖDEMELER NE ZAMAN YAPILACAK?

Vatandaşın başvurusu gerekli merciler tarafından incelendikten sonra eğer uygun görülürse kendisine SMS ile bilgi veriliyor. Nakdi ücret desteği bir yandan hak eden vatandaşlara verilirken aynı şekilde mağdur olan diğer tüm vatandaşlara kolay bir şekilde verilebiliyor. Bunun için iş gücünde kaybın yaşanmaması için yapıldığı ifade ediliyor. Mayıs ayı içerisinde eksik yapılan ödemelerin Haziran ayında tam 30 günlük ödeme yapılacağı ifade edildi. İncelemesi biten vatandaşların hızlı bir şekilde 30 günlük ödemeleri banka hesaplarına yatırılacak. Bu arada ücretsiz izine gönderilmiş olan tüm vatandaşlarımızın 17 Nisan ile 17 Temmuz 2020 tarihleri arasında işinden çıkartılabilmesi yasaklandı. Bu nedenle eğer haksız bir şekilde işinizden çıkartılırsanız kısa çalışma ödeneğiniz kesilebilir ancak bir arabulucu ile mahkemeye dahi gitmeden tüm haksızlığı gün yüzüne çıkartabilirsiniz.
 




HABERİ PAYLAŞ

 
 
 


ÇOK TIKLANANLAR