Adalet Bakanlığı CTE İnfaz Koruma Memuru, Zabıt Katibi, İcra Katibi Alımları Ne Zaman Yapılacak?

Adalet Bakanlığı bünyesinde yeni yapılacak Ceza Tevfik Evleri İnfaz Koruma memuru, icra katibi, zabıt katibi, gardiyan ve şoför ile diğer destek personeli alımları ne zaman yapılacak? İnfaz Koruma memuru alımlarının ne zaman yapılacağı araştırılıyor. Adalet Bakanı'nın açıklamaları...

Adalet Bakanlığı CTE İnfaz Koruma Memuru, Zabıt Katibi, İcra Katibi Alımları Ne Zaman Yapılacak?
Yayın Tarihi: 24.06.2019 16:14:00

Adalet Bakanlığı, 2019 yılı içerisinde 17 bin yeni personel istihdam edeceğini açıkladı! 17 bin yeni personel içerisinde 8 bin yeni İnfaz Koruma Memuru alımı yapılacak. İnfaz Koruma memuru alımları için tarih belli oldu mu? Vatandaşlar, Adalet Bakanlığı bünyesinde yapılacak İnfaz koruma memuru alımı için ilan bilgilerine ulaşmaya çalışıyor. İnfaz koruma memuru alım ilanı yayınlandı mı? Bu sorunun yanıtı araştırılıyor. 

İnfaz koruma memuru alımlarına başvuru yapabilmek için ilk şart, KPSS'den en az 70 puan almış olmak! Adalet Bakanı Abdülhamit Gül, yaptığı açıklamada Adalet Bakanlığı'nın 2019 yılı içerisinde İnfaz Koruma Memuru (İKM), gardiyan, mübaşir, zabıt katibi, icra katibi ve daha birçok kadroda alım yapılacağını, bu alımların 17 bin sayısına ulaşacağını açıkladı. Ancak İnfaz koruma memuru alımlarının 8 bin kadar personel istihdam edileceği öğrenildi. İnfaz koruma memuru alım ilanı henüz yayınlanmadı ancak heyecanlı bekleyiş sürüyor.

İNFAZ KORUMA MEMURU ALIM İLANI NE ZAMAN AÇILACAK?

Adalet Bakanı Abdülhamit Gül, yaptığı açıklamalarla Adalet Bakanlığı ve CTE bünyesinde özellikle infaz koruma memuru alımları için olumlu konuştu ve 17 bin yeni personelin yıl sonuna kadar alınacağını duyurdu. Ancak Bakan Gül, herhangi bir tarih telaffuz etmedi. İnfaz Koruma Memuru alım ilanının 2019 Eylül-Ağustos ayları arasında yayınlanması ve başvuruların bu süreçte tamamlanması bekleniyor. 

İNFAZ KORUMA MEMURU ALIMI BAŞVURU ŞARTLARI NELERDİR?

Adalet Bakanlığı bünyesinde yapılacak İnfaz Koruma memuru alımları için başvuru şartları yavaş yavaş netleşmeye başladı. Bunun için ilk olarak Adalet Bakanlığı'nın aradığı genel şartları taşımak gerekiyor. Aşağıda yer alan şartları sağlayanlar İnfaz Koruma Memuru alım ilanı yayınlanır yayınlanmaz başvuru yapabilecekler: 


-Türk vatandaşı olmak,

-Askerlikle ilgisi bulunmamak veya askerlik çağına gelmemiş olmak, askerlik çağına gelmiş ise muvazzaf askerlik hizmetini yapmış yahut ertelenmiş ya da yedek sınıfa geçirilmiş olmak,

-657 sayılı Kanunun değişik 48/1-A/5 bendinde sayılan suçlardan mahkûm olmamak,

-657 sayılı Kanunun 53 üncü maddesi hükümleri saklı kalmak kaydı ile görevini devamlı yapmasına engel olabilecek akıl hastalığı bulunmamak,

-Kamu haklarından mahrum olmamak,

-Arşiv araştırması sonucu olumlu olmak.

-En az lise diplomasına sahip olmak

-Erkekler için 170 cm, kadınlar için 160 cm'den uzun olmak

-Belirtilen aralıkta boy-kilo endeksine sahip olmak

-KPSS'den en az 70 puan almış olmak

-Güvenlik soruşturmasından olumlu sonuç almak

-30 yaşını aşmamış olmak

Bu koşullar tüm kadrolar için geçeli olup ilan metinlerinde yer alacak her aday tarafından sağlanması gereken koşullardır. Bu koşulları sağlayanlar İlan açılır açılmaz İKM alım başvurusunda bulunabilecek.

İNFAZ KORUMA MEMURU NE İŞ YAPAR?

İnfaz koruma memurlarının ne iş yaptığı halen toplumumuzda pek fazla bilinmemektedir. Bu nedenle birçok vatandaş İnfaz koruma memuru ne iş yapar? Sorusunu sormaktadır. İnfaz Koruma Memurları, cezaevi ve ıslahevlerinde bulunan suçluların genel ihtiyaçlarının karşılanması ve bu suçluların tekrardan ıslah edilerek, topluma yeniden kazandırılması için faaliyet gösterirler. İnfaz Koruma Memurlarını Adalet Bakanlığı Ceza Tevkif Evleri atar. 

 






HABERİ PAYLAŞ

 
 
 


ÇOK TIKLANANLAR