Adı soyadı listede olan emekli alacak: Emekli İkramiyesi: Kimler Yararlanabilir? (SON DAKİKA)

Adı soyadı listede olan emekli alacak: Emekli İkramiyesi: Kimler Yararlanabilir? (SON DAKİKA)

Adı soyadı listede olan emekli alacak: Emekli İkramiyesi: Kimler Yararlanabilir? (SON DAKİKA)
Yayın Tarihi: 21.10.2023 16:45:00

Türkiye'nin Cumhuriyet'in önemli bir yılında, EYT (Emeklilikte Yaşa Takılanlar) başvurularıyla ilgili önemli bir gelişme yaşanıyor. 30 Eylül tarihine kadar EYT başvurusu yapmış, ancak emekli maaşı almamış olan bireyler, özel bir ikramiyeden faydalanabilecekler. Ancak, Ekim ayı içinde herhangi bir gün sigortalı olarak çalışmış olanlar bu ödemenin dışında kalacaklar. İşe girip çıkma durumu olanların özellikle dikkatli olmaları gerekiyor, çünkü böyle bir durumda aldıkları ikramiyeyi faiziyle geri ödemek zorunda kalabilirler. Emekli olduktan sonra çalışmaya devam edenler de bu özel ödeme kapsamı dışında tutulacaklar. SGK, bu süre zarfında işe giriş ve çıkışları sıkı bir şekilde izleyerek, ikramiyenin haksız yere alınmamasına özen gösterecek.

Emekli ikramiyesi, emeklilere doğrudan veya dul ve yetimlere, aldıkları maaş oranına göre ödenecek. Örneğin, maaşının yüzde 75'ini alan bir birey 3 bin 750 TL, yüzde 25'ini alan bir birey ise 1.250 TL alacak. Ancak, Ekim ayında herhangi bir gün çalışıyorsanız, bu ödeme size yapılmayacak.

İkramiyeden kimler faydalanacak?

Verilecek olan emekli ikramiyeleri Meslek hastalığı veya iş kazası nedeniyle gelir alanlar, alacakları derecesine göre bu ikramiyeden faydalanabilecekler. Ayrıca, vazife malulleri, şehit yakınları ve güvenlik korucuları da bu özel ödemeden yararlanabilecekler. İkramiye ile ilgili düzenlemenin bu yıl içinde yasalaşması ve yürürlüğe girmesi bekleniyor. Birden fazla emekli maaşı veya geliri olanlar, en yüksek ödemeyi sağlayacak dosya üzerinden ödeme alacaklar.




HABERİ PAYLAŞ

 
 
 


ÇOK TIKLANANLAR