Adnan Oktar’ın Villalarında 419 Milyon Yıllık Hayvan Fosilleri Bulundu

Cezaevinde tutuklu bulunan suç örgütü lideri Adnan Oktar’ın Ankara’daki iki villasında 419 milyon yıllık hayvan fosilleri bulundu.

Adnan Oktar’ın Villalarında 419 Milyon Yıllık Hayvan Fosilleri Bulundu
Yayın Tarihi: 4.11.2020 16:10:00

Adnan Hoca ve Harun Yayha takma isimleriyle bilinen ve suç örgütü lideri olarak birçok suçtan hapiste yatan Adnan Oktar’ın lüks villalarında tarihi fosiller ortaya çıktı.

Ankara İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık Suçlarıyla Mücadele Şubesi ekipleri tarafından 10 gün önce suç örgütü liderinin Ankara’daki iki lüks villasında yapılan aramada, 419 milyon yıl önce başlayıp 358 milyon yıl önce sona eren Devoniyen Dönemi ile 142 milyon yıl önce başlayıp, 65 milyon yıl önce sona eren Kretase Dönemi’ne ait bitki ve hayvan fosilleri tespit edildi.


Arama yapılan villaların birinde 802 adet, diğerinde ise 77 adet bitki ve hayvan fosilleri ile hayvan kafatasları bulundu. Yurtdışından kaçak yollar ile ülkeye getirilen tarihi fosillerin suç örgütüne finansal gelir sağlamak için piyasaya sürülmek istendiği ortaya çıktı.

Emniyette yapılan incelemelerin ardından Maden Teknik Arama Genel Müdürlüğü Şehit Cuma Dağ Tabiat Tarihi Müzesi’ne teslim edilen hayvan fosillerinin, at, kaplumbağa, timsah, balık etçiller gibi omurgalılar ile trilobit, deniz kestanesi, mollusk ve deniz yıldızı gibi omurgasızlardan oluştuğu tespit edildi.

Tarihi fosiller, paleontoloji uzmanları tarafından yapılacak gerekli inceleme ve çalışmaların ardından ‘Paleontoloji ve Botanik Arşivi’nde korunacak.
 
 




HABERİ PAYLAŞ

 
 
 


ÇOK TIKLANANLAR