Ağustos Ayı Ücretsiz İzin Nakdi Desteği Ne Zaman Yatacak? Bakan Selçuk Açıkladı

Koronavirüs salgını sürecinde Devlet tarafından ücretsiz izne çıkarılan çalışanlara yönelik ücretsiz izin nakdi desteği ödemeleri 1 ay süreyle uzatılmıştı. Ağustos ayında da ücretsiz izin nakdi desteği alacak vatandaşlar merakla ödeme tarihlerini araştırmaya başladı.

Ağustos Ayı Ücretsiz İzin Nakdi Desteği Ne Zaman Yatacak? Bakan Selçuk Açıkladı
Yayın Tarihi: 6.08.2020 13:41:00

Koronavirüs salgını sürecinde Devlet tarafından ücretsiz izne çıkarılan çalışanlara yönelik ücretsiz izin nakdi desteği ödemeleri 1 ay süreyle uzatılmıştı. Ağustos ayında da ücretsiz izin nakdi desteği alacak vatandaşlar merakla ödeme tarihlerini araştırmaya başladı. Koronavirüs pandemisi nedeniyle kısa çalışma ödeneği, ücretsiz izin nakdi desteği gibi pek çok destek Devlet tarafından çalışanlara ödenmeye devam ediyor. Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk da Temmuz ayına ilişkin nakdi ücret desteği ödemelerinin başlayacağı tarihle ilgili bilgileri paylaştı. Detaylar haberimizde sizlerle...

Koronavirüs pandemisi sürecinde Devlet tarafından açıklanan "Ekonomik İstikrar Kalkanı" paketi çerçevesinde çalışanların mağduriyet yaşamaması adına kısa çalışma ödeneği ve ücretsiz izin Nakdi ödeme desteği devreye alınmıştı. Bu süreçte birçok işyeri ve işletmenin kepenk kapatması nedeniyle işçilerini ücretsiz izne çıkarması, işten çıkarma yasağı getirilmesinin ardından zaruri hale gelmişti. İşte ücretsiz izne çıkarılan işçilere de Devlet tarafından Nakdi Destek ödemeleri gerçekleştiriliyor. Bilindiği üzere ücretsiz izin desteğinin süresi 1 ay uzatılmış, ilgili Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi Resmi Gazete'de yayımlanmıştı. Şimdi vatandaşlar Ücretsiz İzin Nakdi Desteği ne zaman yatırılacak? Sorusunun yanıtını araştırmaya başladı. Cevap Bakan Selçuk'tan geldi.

ÜCRETSİZ İZİN NAKDİ DESTEĞİ NE ZAMAN YATACAK?

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk tarafından yapılan açıklamayla Temmuz ayına ilişkin Nakdi Ücret desteği ödemelerinin 7 Ağustos 2020 tarihinden itibaren ödenmeye başlayacağı belirtildi. Bakan Selçuk açıklamasında, ücretsiz izne çıkarılan işçilerin nakdi ücret desteği ödemelerinin yarından itibaren başlayacağını belirterek, ödemelerin IBAN bilgisini eksiksiz olarak sisteme kaydeden çalışanların banka hesaplarına yapılacağını belirtti. İban bilgisi eksik veya hatalı olanlara ise ödemeler PTT aracılığıyla gerçekleştirilecek.


ÜCRETSİZ İZİN DESTEĞİNDE SÜRE 1 AY UZATILDI!

Cumhurbaşkanı Kararı ile İşten çıkarma yasağı ve Ücretsiz izin nakdi desteğinde süreler 17 Eylül 2020 tarihine kadar uzatıldı. 2.3 milyon çalışanın yararlandığı kısa çalışma ödeneğinde ise süre Ağustos ayının sonunda sona erecek.

Koronavirüs pandemisi dolayısıyla ücretsiz izne çıkarılan çalışanlara aylık net 1.168 TL nakdi ücret desteği sağlanıyor. Cumhurbaşkanlığı Kararı'nın Resmi Gazete'de yayımlanmasıyla birlikte bu süre 1 ay uzatılmış oldu. 

Açıklanan son veriler ışığında Ücretsiz izin nakdi ücret desteğinden yararlananların sayısı 1 milyon 705 bin 147 oldu. Ücretsiz izin uygulamasına, işten çıkarma yasağı devam ettiği sürece devam edilmesi bekleniyor.




HABERİ PAYLAŞ

 
 
 


ÇOK TIKLANANLAR