Aile Bakanı açıkladı: 1.170 TL ödemeler sürecek

Korona virüs ekonomik dinamikleri alt üst etti ve yavaş yavaş ülkemizi terk ediyor. Ancak bıraktığı hasarlar hala devam ediyor hem sağlık açısından hem ekonomik olarak ciddi sorunlar yaşadık. Yaşamaya devam edeceğiz ancak en azından ücretsiz izine gönderilmiş olan kişilerin ve işsizlik maaşı alacak

Aile Bakanı açıkladı: 1.170 TL ödemeler sürecek
Yayın Tarihi: 15.07.2020 19:49:41

Korona virüs ekonomik dinamikleri alt üst etti ve yavaş yavaş ülkemizi terk ediyor. Ancak bıraktığı hasarlar hala devam ediyor hem sağlık açısından hem ekonomik olarak ciddi sorunlar yaşadık. Yaşamaya devam edeceğiz ancak en azından ücretsiz izine gönderilmiş olan kişilerin ve işsizlik maaşı alacak olan işçilerin destekleri devam edecek mi? Kısa çalışma ödeneği ödenecek mi? Ücretsiz izin destek maaşı ödenecek mi?

Kısa çalışma ödeneği ne zaman bitecek? Gibi sorular soran milyonlarca vatandaşımızın kafasında beliren soruların tamamının cevaplarını veriyoruz. Özellikle Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk’un yaptığı hem yazılı hem sözlü açıklamaları ile bu haberimizi doğruluyoruz. Korona virüsten en azından yoksul halkın zarar görmemesi adına ödenmekte olan kısa çalışma ödeneği ile alakalı son dakika gelişmeleri yaşanmaya devam ediyor. İşte tüm ayrıntılar…

Ekonomik İstikrar Kalkanı paketi kapsamında getirilen kısa çalışma ödeneği ve işsizlik ödeneği sonrasında hayatın normalleşmesine doğru gittiğimiz şu önemli günlerde İstihdam Kalkanı paketi duyuruldu. Bu paket kapsamında milyonlarca kişi istihdam edilecek. Ancak bu paket içerisinde kısa çalışma ödeneği yani ücretsiz izin desteği maaşı alanlar ve işsizlik ödeneği maaşı alan vatandaşlarımız bu maaşlarını almaya devam edecekler mi? Kimler kısa çalışma ödeneği almaya devam edecek? Kısa çalışma ödeneği ne zaman bitecek? Gibi sorular soran milyonlarca vatandaşımızın aklındaki tek soruyu cevaplıyoruz.  NTV haberine göre “Hazine ve Maliye Bakanlığı ile Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı koordinasyonunda süren çalışmalar sonucunda İstihdam Kalkanı Paketi açıklanacak. Salgının etkilerini ortadan kaldırmak için normalleşme sürecinde atılan önemli adımlardan biri de işgücü piyasasına odaklanan İstihdam Kalkanı Paketi. Pakette yer alan düzenlemelerden, salgın sürecinde alınan bazı önlemlerin devam ettirilmesinin yanı sıra yeni önlemlerin de alınacağı, işçinin de işsizin de işverenin de destekleneceği görülüyor.” Açıklamaları yapıldı.

KISA ÇALIŞMA ÖDENEĞİ ÖDENMEYE DEVAM EDECEK Mİ?


Yeni açıklanan paket olan İstihdam Kalkanı paketi kapsamında salgın sürecinde işçiyi ve işvereni destekleyen önlemler alınacak. Alınmış olan tüm önlemler ve ödemeler aynı şekilde ödenmeye devam edecek. İşten çıkarma yasağı 3 ay daha uzatılacak. Ücretsiz izine çıkarılmış olan işçiye 1,177 TL kısa çalışma ödeneği ödenmeye devam edecek. İşsiz kalmış olan vatandaşa ödenen işsizlik maaşı ödemesi devam edecek. Kısa çalışmanın sona erdiği işyerlerinde işverenlere üç ay boyunca prim ödemesi desteği verilebilecek.

ÜCRETSİZ İZİN MAAŞI NE KADAR ÖDENİYOR?

Ücretsiz izin desteği maaşı alan vatandaşlarımız bugün günlük 39,24 TL ödeme alıyor. Bu da aylık olarak 1,170 TL ödeme yapıyor. 10 TL damga vergisi kesintisi sonrasında net olarak banka hesaplarına 1,160 TL geçiyor.

ÜCRETSİZ İZİN MAAŞ DESTEĞİ NE ZAMAN VERİLECEK?

Ücretsiz izin maaş desteği her ayın belirli bir kısmında ödenmektedir. Konuyla alakalı yapılan ilk açıklama "Ücretsiz izne ayrılan işçilerimizle 15 Mart'tan sonra işten çıkarılan ve işsizlik ödeneğine hak kazanamayanlara, Nakdi Ücret Desteği, İŞKUR tarafından izleyen ayın 8'inden itibaren ödenecek." dedi. Bu şekildeydi.
 




HABERİ PAYLAŞ

 
 
 


ÇOK TIKLANANLAR