Aile Bakanlığı, Düşük Gelire Sahip Ailelere Düzenli Nakdi Yardım Sunacak!

Aile Bakanlığı, Düşük Gelire Sahip Ailelere Düzenli Nakdi Yardım Sunacak!

Aile Bakanlığı, Düşük Gelire Sahip Ailelere Düzenli Nakdi Yardım Sunacak!
Yayın Tarihi: 1.06.2023 19:49:00

Aile Bakanlığı, ailelerin toplam gelirinin 22.664 TL'nin altında olduğu durumlarda düzenli bir şekilde 4.336 TL nakdi yardım yapacağını duyurdu. Bu müjdeli haberle birlikte, aylık geliri belirli bir düzeyin altında olan ailelere destek sağlanacak.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, belirli bir gelir düzeyinin altında olan ailelere yönelik nakdi yardım programını hayata geçiriyor. Başvuru şartlarına uygun olan aileler, aylık 4.336 TL'ye kadar nakdi yardım almaya hak kazanacaklar. Bu yardım, aile içindeki bireylerin toplam gelirinin 22.664 TL'nin altında olduğu durumlarda verilecek.

Başvuru süreci oldukça basit ve tek bir başvuru ile yapılabilecek. Başvuruları kabul edilen ailelerin yardım miktarı her ay düzenli olarak banka hesaplarına yatırılacak. Bu şekilde, ailelerin maddi durumlarının iyileştirilmesi ve yaşam standartlarının yükseltilmesi hedefleniyor.

Örneğin, 4 kişilik bir aile için kişi başına düşen miktar 5.666 TL olarak hesaplanmıştır. Dolayısıyla, 3 kişilik bir ailenin toplam geliri 16.998 TL veya daha az olması gerekmektedir.

Nakdi yardım ödemeleri, Ziraat Bankası, Halkbank veya Vakıfbank hesaplarına yapılacaktır. Başvurular ve ayrıntılı bilgiler için resmi Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı internet sitesi ziyaret edilebilir.

Ayrıca, evde bakım yardımı programı da evde yardıma muhtaç engelli veya bakıma muhtaç yaşlı yakını olan kişilere destek sağlamaktadır. Bu program kapsamında, tam bağımlı veya özel gereksinimli raporu olan çocukların ve evde bakım ihtiyacı olan engellilerin bakımını üstlenmek isteyenlere yardım sunulmaktadır.

Evde bakım yardımı için başvurular, ikamet edilen yerdeki Aile ve Sosyal Politikalar il veya ilçe müdürlüklerine yapılmalıdır. Başvurular genellikle 30 gün içinde sonuçlandırılmaktadır. Ödemeler her ayın 15'i ile 31'i arasında hesaplara yatırılmaktadır.




HABERİ PAYLAŞ

 
 
 


ÇOK TIKLANANLAR