Aile Bakanlığı müjde verdi! Geri ödemesiz 6 bin TL Ödeme Yapılacak!

Geri ödemesiz 6 bin TL müjdesini Aile Bakanlığı verdi ! Aile Bakanlığı tarafından tüm vatandaşlara geri ödemesiz 6 bin TL ödeme yapılacak. Geri ödemesiz 6 bin TL ödemenizi unutmadan mutlaka alın. 6 bin TL ödemeyi nasıl alacaksınız ?

Aile Bakanlığı müjde verdi! Geri ödemesiz 6 bin TL Ödeme Yapılacak!
Yayın Tarihi: 8.11.2020 20:00:00

Geri ödemesiz 6 bin TL müjdesini Aile Bakanlığı verdi ! Aile Bakanlığı tarafından tüm vatandaşlara geri ödemesiz 6 bin TL ödeme yapılacak. Geri ödemesiz 6 bin TL ödemenizi unutmadan mutlaka alın. 6 bin TL ödemeyi nasıl alacaksınız ?



Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından, sosyal devlet ilkesi ile hizmet vermeye devam ediliyor. Bu ilke ile verilen hizmetler devam ederken, yürütülen programlar dahilinde ihtiyaç sahibi kişilere, ekonomik zorluk çeken vatandaşlara devlet birçok şekilde nakit para desteğini vatandaşlara ulaştırmaya ve onlara biraz da olsa rahat bir nefes aldırmayı hedefliyor. Devletin sağladığı bu nakit para destekleri çeyiz parası, evde bakım parası maaşı, ölüm parası, barınma desteği, 65 yaş maaşı olarak ta anılan yaşlılık maaşı ve rapor parası ve buna benzer birçok farklı isim altında vatandaşlara para desteği sağlayan kampanyalar var.

Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından vatandaşlara müjdeli bir haber geldi. Aile Bakanlığı sonunda büyük müjdeyi duyurdu. Koronavirüsün başlaması ve vatandaşların işlerinden çıkarılması, maaş ödemelerini alamaması, yiyecek içecek ve diğer her şeye gelen zamlarla, pandemi döneminde vatandaşlar geçinmekte zorlanmaya ve devlet desteklerini araştırmaya başladı.  Yardıma ihtiyacı olan vatandaşlara devletin ekonomik destek yardımları da hız kesmeden devam ediyor. Evlerini geçindirmekte zorlanan vatandaşlara devlet pek çok farklı isim altında nakit para desteği ve geri ödemesiz kampanyalar sunmaya ve vatandaşların hepsine ulaştırmaya çalışıyor.





Çeyiz yardımı 2020;

Yeni evlenecek olan genç kızlarımızın en çok araştırdığı ve başvurduğu yardımlardan biri olan çeyiz yardımından yararlanmak için belli şartlar vardır. Çeyiz parası yardım kampanyası parasından sadece yetim maaşı alan kız çocukları yararlanabilir. Çeyiz parasının verilmesindeki en önemli sebep devletin yuva kurmak isteyen yetim kız çocuklarına destek olmak ve onları bu özel günlerinde yalnız bırakmamak ve bu özel günlerini en güzel şekilde hazırlayıp geçirmeleridir. Yetim maaşı alan kişiler için ödenecek olan çeyiz parasının ne kadar olacağını hesaplamak için yapılacak şey çok basit. Yetim maaşı alan kişinin almış olduğu maaşın 24 katı, kişinin devletten çeyiz parası olarak alacağı tutarı verir.



Cenaze yardımı 2020;

Yakınlarından birinin vefat etmesi durumunda cenazesi olan kişilere devletin sağladığı bir yardımdır. Devlet tarafından yakınlarından birinin vefat etmesiyle kişiye cenaze yardımı parası ödemektedir. Cenaze yardım parasını almak için şartlar çok basittir. Cenaze yardım parası almak için vefat eden kişinin sadece en az 360 günlük sigorta primi ödemesinin yatırılmış olması gerekmektedir. Birinci dereceden yakını yani Anne, baba ve çocuklardır, vefat eden kişilere bu para ödenebildiği gibi cenaze masrafını kendisinin karşıladığını, vefat eden kişinin cenazesi için yaptığı masrafları faturalarla kanıtlayan kişilere de Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) faturaları göstererek başvuru yapmaları durumunda 716 TL para yardımı yapmaktadır.




Evde bakım maaşı 2020;

Evde bakım maaşı ile devlet, evde bakılan hastalara bakacak olan kişiler için kendi işini yapamadığından dolayı o vatandaşlara ekonomik anlamda destek oluyor. Devletin bakıma muhtaç olan kişilere sağlamış olduğu destek ödemelerinden en çok talep göreni ve en önemlilerinden olan da evde bakım maaşı desteğidir. İhtiyaçlarını tek başına karşılayamayan ve yaşamını idame ettirmeyen, bakıma muhtaç olan engelli bireylerin yanı sıra yine engelli olmayan, bakıma muhtaç olan yaşlılar için de devlet, yaşlı vatandaşın bakımını gerçekleştiren onun ihtiyaçlarını gideren kişiye de bu ödemeyi yapıyor. Evde bakım maaşı 1500 TL'dir. Evde bakım maaşı olarak ödenen bu desteği almak için Aile Bakanlığının il ve ilçelerde yer alan müdürlüklerine başvuru yapılması gerekmektedir.

Yaşlılık maaşı 2020; ( 65 yaş üstü aylığı )

65 yaşını geçmiş ve kendisine ya da eşine ait bir SGK güvencesine sahip olmayan yaşlı vatandaşlara devlet tarafından ödenen 65 yaş aylığı alabilmek için belli şartlar gerekiyor. 65 yaş aylığı alabilmek için devletin sunduğu şart, yaşlı vatandaşın yaşadığı evdeki, evde yaşayanların aylık gelirinin 710 liradan daha az olması gerekmektedir. Başvuran yaşlı yani 65 yaş üstü vatandaşın kendisinin ya da yaşlı vatandaşın eşinin aylık geliri 710 liradan daha az olması ve SGK güvencesi olmayan 65 yaş ve üstü olan vatandaşlara, devlet yaşlılık maaşı desteği ödemesi yapmaktadır. Yaşlılık maaşı 2020 yılında 672 TL olarak belirlenmiş ve ödenmektedir.



Barınma yardımı 2020;

Aile, Çalışma ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından barınma yardımı olan vatandaşlara, barınma desteğine ihtiyacı olan kişilere, ihtiyaç sahibi ailelere çok sayıda destek ödemesi yapmaktadır. 25 bin lira civarını bulan bu ödemelerle ve yardımlar ile betonarme ev yardımı, prefabrik ev yapım ve ihtiyaç sahibi ailelere eşya yardımı gibi birbirinden farklı birçok ödeme sağlanıyor.



Doğum yardımı 2020;

Devletin doğum yapan kadınlara ihtiyaçları olması durumunda, çocuklarına daha iyi bakabilmeleri, çocuklarının ihtiyaçlarını karşılayabilmelerine destek olmak için doğum yardımı parası ödemesini ödemektedir. Doğum yardımı her iki ayda bir ödenir. Doğum yapan kadına çocuğu 2 yaşına gelene kadar yani 24 ay boyunca doğum parası ödemesi devam etmektedir. Tek çocuk için 150 TL ödenirken ikiz ya da üçüz doğumlarda ise çocuk başına 150 TL olarak ödenir. Para yardımının yanında devlet rapor parası, doğum parası, muhtaç asker ailesi yardımı, muhtaç aylığı gibi birçok farklı isim adı altında ihtiyacı olan vatandaşlara yardımlar yapmaktadır.




HABERİ PAYLAŞ

 
 
 


ÇOK TIKLANANLAR