Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı 1100 TL Yardım Yapıyor

Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafınca verilen bin lira yardım destekleri bir çok ihtiyaç sahibi tarafından alınmak istiyor. 1000 TL pandemi yardım detayları neler? Başvuru nasıl yapılır?

Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı 1100 TL Yardım Yapıyor
Yayın Tarihi: 2.08.2020 21:46:00

Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafınca verilen bin lira yardım destekleri bir çok ihtiyaç sahibi tarafından alınmak istiyor. 1000 TL pandemi yardım detayları neler? Başvuru nasıl yapılır? İhtiyaç sahiplerine pandemi süresi içerisinde destek vermek adına verilen 1000 liralık sosyal yardım başvurusu halen devam ediyor. Peki 1000 TL pandemi yardım başvurusu nasıl yapılır?

Korona virüs salgını sebebiyle pandemi sürecinde işler neredeyse durma noktasına gelmiş ve bir çok vatandaş maddi açıdan sıkıntı yaşamıştı. Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından yapılan 1000 liralık yardım için başvurular e-Devlet üzerinden yapılıyor.İhtiyaç sahipleri e-Devlet üzerinden başvurularını gerçekleştirdiklerinde 1000 liralık sosyal yardım almak için hak kazanıyorlar. Bu başvurular nasıl yapılır? Diğer detaylar..

1000 TL PANDEMİ YARDIM BAŞVURUSU E-DEVLET BAŞVURU

İlk iki aşaması daha önce gerçekleştirilen yardımların şimdi ise üçüncü fazı gerçekleştiriliyor. Vatandaşlar 1000 liralık yardım başvurusu hakkında detayları merak ediyor. Başvuru için vatandaşlar belirli günlere ayrılıyor. TC kimlik numarasının son hanelerine göre son rakamları:


0 olanlar Pazartesi,
2 olanlar Salı,
4 olanlar Çarşamba,
6 olanlar Perşembe,
8 olanlar ise Cuma günü e-devlet üzerinden başvurularını yapabiliyorlar. Nitekim hafta sonunda vatandaşlar son rakama bakılmaksızın başvurularını e-devlet üzerinden gerçekleştirebiliyorlar.

1000 TL SOSYAL YARDIM BAŞVURU ŞARTLARI NELER?

Covid-19 salgını ardından ihtiyaç sahiplerine yapılan bir çok yardım kampanyaları kapsamında 1000 lira sosyal yardım başvuru şartları da pek çok birey tarafından merak ediliyor. Bu yardımlardan belirli kritirlere uyan kişiler yararlanabiliyor. Bu konuya ilişkin olarak Bakan Zehra Zümrüt Selçuk sosyal yardımlardan kimlerin faydalanabileceklerini açıkladı.Düzenli yardım alan kişileri ilgilendiren bu yardım için kriterler açıklandı. Bu yardım için yardımdan faydalanabilecek kişiler:

Muhtaç asker aileleri,
Engelli yakını aylığı alanlar,
Öksüz yetim yardımı alanlar,
Yaşlılık aylığı alanlar,
Eşi vefat eden kadınlara yönelik düzenli yardım alanlar,
Şartlı eğitim yardımı alanlar,
Şartlı sağlık yardımı alanlar,
Mali kayıp yaşayıp maddi yardım alanlar,
Çoklu doğum yardımı alanlar,
Muhtaç asker çocuğu yardımı alanlar,

Bu kriterlere uyan vatandaşlar e-Devlet üzerinden 1000 lira sosyal yardım almak için başvuru yapabilirler.Yine e-Devlet üzerinden sosyal yardım parasını sorgulamak için hesaplarına giriş yapan kişiler sosyal yardım bilgileri bölümünden işlemlerini gerçekleştirebilirler.




HABERİ PAYLAŞ

 
 
 


ÇOK TIKLANANLAR