Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Ailelere 25 bin TL Barınma Yardım Ödemesi

Çalışma Bakanlığı 25 bin TL Barınma Yardımı desteği. Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetlere Bağlı çalışma bakanlığı 25 bin TL Barınma Yardımı duyurusu yaptı. Peki 25 Bin TL barınma yardımı nereden ve nasıl alınır. 2020 Barınma Yardımı başvuruları nereden yapılacak sizler için derledik.

Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Ailelere 25 bin TL Barınma Yardım Ödemesi
Yayın Tarihi: 12.02.2020 10:05:00

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, ihtiyaç sahibi ailelere destek ve yardım ödemelerine devam ediyor! Bakanlıktan yapılan açıklamada 25 bin TL'ye kadar barınma yardımı dar gelirli aileler için verilmeye başlandığı belirtildi. Peki Barınma yardımı nedir? Barınma yardımı ne kadar, kimler yararlanabiliyor? 25 Bin TL'ye kadar Barınma yardımından belli şartları taşıyan aileler yararlanabiliyor! İşte Barınma yardımı almak için gerekli şartlar ve başvuru detayları...

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, dar gelirli - ihtiyaç sahibi aileler için 25 bin TL barınma yardımı yapıyor! 2020 yılı itibariyle geçmiş yıllarda olduğu gibi bu yılda da destek ve yardım ödemeleri Bakanlık bünyesinde sürdürülecek. Birçok aile şimdiden 25 Bin TL'lik Barınma Yardım ödemesi için başvurulara başladı. Peki barınma yardımını kimler ne şartlarla alabiliyor? Bu soruların yanıtı vatandaşlar tarafından araştırılmaya başlandı. Ödemeler, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları bünyelerinde yapılıyor. 

Sosyal Hizmetler Bakanlığı'ndan 25 Bin TL Destek Ödemesi

İl ve İlçelerdeki Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıf şubeleri, Ailelerden gelen barınma yardımı destek ödemesi taleplerini topluyor. Daha sonra verilen taleplerden şartları taşıyan uygun ailelere ödemeler gerçekleştiriliyor. 

Aileler, ekonomik zorluklar ve zorunlu ihtiyaç kıstaslarına göre birçok kalemde ödeme alabiliyor. Bu yardım kalemlerinden bazıları ailelerin barınması için önem taşıyan ihtiyaçlarını karşılamak için ihtiyaç duydukları ödemeler oluyor. 


Barınma Yardımı Ödemesi Kimlere Yapılıyor? Kimler Alabilir?

Bakanlık bünyesinde gerçekleştirilen değerlendirme sonrası yapılan Bakım yardımı ödemesi, 25 bin TL'ye kadar varabiliyor. Bakım yardımı ödemesi ise şu şekilde tanımlanıyor: Oturulmayacak derecede bakımsız, eski ve elverişsiz koşullarda yaşayan ihtiyaç sahibi ailelerin ev onarım ve bakımı, betonarme ev yapım yardımı, prefabrik yardımı ve ev eşyası yardımı için ayni veya nakdi yardım gerçekleştiriliyor.

Barınma Yardımı için başvuracak vatandaşlarda belli başlı şartlarda aranıyor. 25 Bin TL'lik Barınma Yardımı Ödemesi almak isteyenler; 18 yaşından büyük olmalı, ailenin geliri net asgari ücretin 1/3'ünden fazla olmamalıdır. Bu şartları taşıyan aileler il veya ilçelerdeki SYDV şubelerine başvurarak taleplerini iletiyor. Talepler olumlu sonuçlanırsa Bakanlık 25 bin TL'ye kadar tek seferlik barınma yardımı ödemesi gerçekleştiriyor. 

Barınma Yardımı Ödemesi Ne Kadar?

Barınma yardımı ödemesi, ailenin ihtiyacına göre 15, 20 ve 25 bin TL olmak üzere ödeniyor. Ödemeler için Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'nın resmi internet adresinin takip edilmesi gerekiyor.




HABERİ PAYLAŞ

 
 
 


ÇOK TIKLANANLAR