Aile Destek Paketi başvuruları başlıyor! Her ay düzenli ödeme yatacak!

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nın duyurduğu maddi destek ödemeleri için başvurular başlıyor!

Aile Destek Paketi başvuruları başlıyor! Her ay düzenli ödeme yatacak!
Yayın Tarihi: 20.10.2023 19:27:00

Aile ve Sosyal Hizmetler bakanlığı tarafından yapılan Aile Destek Programı ödemeleri başlıyor. Dar gelirli ihtiyaç sahibi hanelere bakanlık tarafından ekonomik anlamda ailenin yükünü hafifletmek için destek ödemeleri yapılacak. Peki aile destek ödemeleri başvuru şartları neler? Aile destek ödemeleri Ekim ve Kasım ayı 2023 ne kadar yatacak?

Ekonomik durumu yetersiz olanhaneleri Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından maddi destek ödemeleri yapılmaya devam ediyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın onayı ile birlikte devam eden Aile Destek programı ihtiyaç sahibi olduğuna kanaat getirilen hanelere her ay yapılan ödemeleri kapsıyor. Milyonlarca dar gelirli aile aile destek paketinden faydalanarak ekonomik anlamda biraz olsun nefes almaya çalışıyor.


BAKANLIK BAŞVURULARI ALMAYA BAŞLADI!

Bakanlığın aile destek paketi ile dar gelirli ailelerin refah düzeyini iyileştirmeyi amaçlaması hedefleniyor. Aile destek paketi ödemelerine dair detaylar Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nın internet sitesi üzerinden sürekli olarak güncellenmektedir. Bakanlık bugüne kadar dar gelirli ailelere elektrik yardımı, doğalgaz yardımı gibi fatura yardımlarının yanı sıra aile destek paketi kapsamında ayrıca maddi ödemeler yapmaktadır. Bu ödemeler vatandaşıb yaşadığı şehire semte göre değişiklik gösterebilmektedir. Büyükşehirlerde yapılan aile destek ödemelerinin miktarı diğer şehirlere göre daha yüksek rakamlarla yapılmaktadır.

Aile Destek Programı Destek Paketi başvuruları e-Devlet üzerinden yapılmakta, başvurusu onaylanan hanelere de Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından her ay belirlenen miktar yatırılmaktadır. Aile destek paketine başvuran vatandaşlar başvurularını sonuçlarını yine e-Devlet üzerinden sorgulayabilirler. Aile destek paketi kapsamında ekonomik durumu kötü olan hanelere belirlenen miktarda ödemeler yapılmaktadır. Bu ödemeler 12 ay boyunca belirlenen dar gelirli olduğuna kanaat getirilen ailelere yapılmakta olup, ailelerin refah düzeyini arttırmak hedeflenmektedir. Vatandaşların en çok başvuruda bulunduğu aile destek paketi programı bu sene de devam etmektedir. Aile destek programı kapsamında başvuruda belirlenen hanlere aylık olarak 975 TL'den 1300 TL'ye kadar değişen rakamlar yatırılmaktadır.




HABERİ PAYLAŞ

 
 
 


ÇOK TIKLANANLAR