Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'ndan PTT Aracılığıyla Bayram Öncesi 15.000 TL Destek Ödemesi

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'ndan PTT Aracılığıyla Bayram Öncesi 15.000 TL Destek Ödemesi

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'ndan PTT Aracılığıyla Bayram Öncesi 15.000 TL Destek Ödemesi
Yayın Tarihi: 26.06.2023 15:12:00

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, ihtiyaç sahibi hanelere yönelik bir destek paketi duyurdu. Bayram öncesi gerçekleşen bu son yardım çağrısı, nakit ihtiyacı çeken ve başvuruda bulunan bireylere yönelik olarak, 11 haneli Türkiye Cumhuriyeti kimlik numaralarına dayalı olarak 15.000 TL'ye kadar destek ödemesi yapmayı hedefliyor. Başvuru şartları ve detayları da bakanlık tarafından ifşa edildi.

Bu yardımın tüm ayrıntıları Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından yapılan son dakika açıklamasında belirtildi. Buna göre, ihtiyaç sahibi ailelerin başvuru sürecini hızlandırmaları gerekmektedir. Sadece 2 günlük bir başvuru süreci belirlendi ve destek ödemesi, bayramdan önce alıcıların hesaplarına yatırılacak.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, ihtiyaç sahibi hanelere Türkiye Cumhuriyeti kimlik numaralarının son hanesine dayalı olarak PTT aracılığıyla destek ödemesi yapmayı planlıyor. Nakit destek ödemesi almak isteyenlerin e-devlet üzerinden başvuru yapmaları gerekmektedir. Başvuru formu doldurulduktan sonra, onay aynı gün içinde verilir.

Yeni Aile Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, bayram yardımına ilişkin bir açıklama yaparak, hane içindeki kişi başına düşen gelirin asgari ücretin üçte birinden az olanlara başvuru yolu açıldığını belirtti. Kurban Bayramı öncesi, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nın desteği artıyor. Bakanlık, 15.000 TL'ye kadar yardım ödemelerini PTT aracılığıyla gerçekleştirmeyi planlıyor. Bu ödemeler, tamamen karşılıksız olacak ve aile destek paketi yardımı kapsamında hesaplara aktarılacak. Bu bayram yardımı ödemesinin son fırsatını kaçırmamak için bugün e-devlet üzerinden başvuru yapılabilir. Başvurunuzu yaptıktan sonra, hafta başında TC kimlik kartınızla birlikte PTT'den yardım ödemenizi alabilirsiniz.




HABERİ PAYLAŞ

 
 
 


ÇOK TIKLANANLAR