Albayrak’tan Haber Geldi! ÖTV İndirimi Söz Konusu!

ÖTV indirimi olacak mı? Evet, Türkiye'de son günlerde en çok merak edilen bu soruların, özellikle temmuz ayında gelen kişilerin açıklamalarına ilişkin olarak, temmuz ayı enflasyon verisinin ÖTV indirimi planlanmasını bekliyor. Yeni ve ikinci el otomobil alacak kişiler önce ÖTV indirimi alacak mı?

Albayrak’tan Haber Geldi! ÖTV İndirimi Söz Konusu!
Yayın Tarihi: 12.08.2020 13:56:00

ÖTV indirimi olacak mı? Evet, Türkiye'de son günlerde en çok merak edilen bu soruların, özellikle temmuz ayında gelen kişilerin açıklamalarına ilişkin olarak, temmuz ayı enflasyon verisinin ÖTV indirimi planlanmasını bekliyor. Yeni ve ikinci el otomobil alacak kişiler önce ÖTV indirimi alacak mı? Arama motorları bu şeklinde arama yapanlarla dolu. Kamu bankalarının oluşturduğu süper 4 kredi paketlerinden sonra vatandaşlarımızın büyük çoğunluğunun yeni veya ikinci el otomobil almak için kullandığı haberleri ve ÖTV'nin gelip gelmeyeceği haberleri tüm vatandaşlarımız için ciddi önem arz etmektedir.

İlk başta sadece kendi parasıyla otomobil almak isteyenler, kamu bankalarının sunduğu süper 4 kredi paketi ile yeni otomobil almak istiyor. İşte 2020 ÖTV gelecek mi? Sorunun cevapları haberimizde...

2020 ÖTV gelecek mi? ÖTV'nin 2020'de gelip gelmeyeceği hala tartışılan en önemli konulardan biri. Yeni araç satın alacak olan vatandaşlarımıza da ikinci el araç satın almayı düşünen vatandaşların ÖTV indirimi alacakları noktasında çok ciddi şüpheleri var. Bakan Albayrak'ın verdiği açıklamalara göre yakın gelecekte Temmuz ortasında ÖTV indirimi olacağı düşünülüyordu. Vatandaşlarımızın ÖTV indiriminin gelip gelmeyeceğini görmesi için hala büyük bir beklenti var. "2020 ÖTV indirimi olacak mı?"  tüm cevaplar haberimizde...

ÖTV İndirimi 2020'de Gelecek Mi?

1 Haziran 2020 itibarı ile kamu bankalarınca başlatılan dört kredi paketi kapsamında milyonlarca vatandaşımızın ÖTV indirimi beklediği bir gerçek. Bakan Albayrak'tan 2020 yılında ÖTV indirimi ile ilgili net bir açıklama yok. Vatandaşlarımızın ÖTV indirimi noktasındaki ümitleri her geçen gün azalıyor, vatandaşlarımızın büyük beklentileri resmi açıklamanın ardından sona erecek ancak Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak'ın konuya ilişkin herhangi bir açıklaması yok.
Resmi Gazete verilerine göre ÖTV indiriminden yararlanacaklar
  • Şehit yakınları (şehidin annesi, çocukları,) 
  • Gazi ve gazi yakınları (gazinin annesi ve çocukları)
  • Yetkilendirilmiş sağlık kuruluşlarından rapor ile engel durumu kanıtlanmış kişiler

2018 ÖTV İNDİRİMİ SATIŞLARDA ARTIŞ YARATTI

2018 yılında ÖTV indirimi ile sıfır kilometreli otomobillerin satış rakamları yüzde 300 arttı. Bu, 2020 yılında gerçekleşecek olan ÖTV indirimi ile birlikte sıfır kilometrelik otomobillerin satış rakamlarını altüst edecek gibi görünüyor. Özellikle kamu bankalarının başlattığı taşıt kredisi kampanyası ile satışların yüzde 600'lere kadar çıkabileceği düşünülüyor.

"ÖTV İndirimi Beklemiyoruz"

Başkan Murat Şahsuvaroğlu Otomotiv Yetkili Satıcıları Derneği olarak, “Son dönemde pek çok haberde ÖTV indirimi söz konusu olduğu için ÖTV indirimi olacağı bilgisi alıyoruz. Bu doğru bir bildi değil ve gerçeği yansıtmamakta. Özellikle satışların aktif olduğu dönemde yetkili satıcılarımız tüketicilerimize ÖTV indirimi olmayacağını şimdiden anlatıyorduk. Bu söylentileri yapanların amaçlarını bilmiyorum ama "ÖTV indirimi" beklemediğimizin altını çizmek istiyorum. Yetkili Otomotiv Satıcıları Derneği (OYDER) Başkanı Murat Şahsuvaroğlu, "Türkiye Cumhuriyeti, otomotiv tarihine ikinci el ilgiyi destekleyen böyle bir kampanya görmemişti. Bu nedenle,  bu işi yapanlara bol şans dilerim. Bunlar sektörü ve bizi motive ediyor ve umarım işleri hızlı bir şekilde hallederiz. " dedi.

ÖTV İndirimi Olacak Mı?

Geçmişte yapılan açıklamalara göre 2020 yılının Temmuz ortasına doğru ÖTV indirimi olacağı tartışılmıştı. Ancak resmi açıklamanın olmaması ikinci el veya sıfır kilometre otomobil satışlarını yavaşlatıyor. Sürecin hızlanması için bu noktada resmi bir açıklama ve yasal düzenleme bekleniyor.
 
 



HABERİ PAYLAŞ

 
 
 


ÇOK TIKLANANLAR