ALES'ten hala ses seda yok! ALES sonuçları ne zaman açıklanacak?

ALES 18 Kasım 2018 tarihinde seçilen merkezlerde gerçekleşti. Lisansüstü eğitim programlarına devam etmek isteyen lisans mezunlarının girdiği ALES sonuçları hala açıklanmadı. Herkes merak ediyor... Peki ALES sonuçları ne zaman açıklanacak? İşte ALES sonuçlarının açıklanacağı tarih...

ALES'ten hala ses seda yok! ALES sonuçları ne zaman açıklanacak?
Yayın Tarihi: 7.12.2018 16:16:00

18 Kasım 2018 tarihinde yüzlerce adayın girdiği sınavın tamamlanmasının ardından, ALES soruları ve cevapları kısa sürede adayların erişimine açıldı.

Soruların ve cevapların %10'unun erişime açılmasının ardından ALES sonuçları için heyecanla bekleyen adayların gözleri ÖSYM'den gelecek habere çevrildi. 

Fakat uzun bir zaman geçmesine rağmen ALES sonuçları hala açıklanmadı! Peki ALES sonuçları ne zaman açıklanacak?


İyi haber ise ÖSYM'den geldi. ALES sonuçlarının ne zaman açıklanacağını duyuran ÖSYM, adaylara ALES sonuçları için tarih verdi.

ÖSYM'nin sınav takviminde verdiği tarihe göre ALES sonuçları 20 Aralık 2018 tarihinde açıklanacak.

ALES sonuçları "https://sonuc.osym.gov.tr" adresi üzerinden adayların erişimine açılacak.

ALES ŞARTI ARANMAYAN BÖLÜMLER GÜNCELLENDİ

Yükseköğretim Kurulu (YÖK), Meslek Yüksek Okulları'nda (MYO) temininde güçlük çekilen öğretim elemanı kadrolarına başvurularda Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı (ALES) şartı aranmayacak uzmanlık alanlarını yeniden belirledi.. YÖK'ün kararı çerçevesinde ALES şartı aranmayacak alanlar ise :

"Aşçılık, atçılık ve antrenörlüğü, avcılık ve yaban hayatı, ayakkabı tasarım ve üretimi, çini sanatı ve tasarımı, deri konfeksiyon, deri teknolojisi, doğal yapı taşları teknolojisi, endüstriyel cam ve seramik, geleneksel el sanatları, halıcılık ve kilimcilik, kozmetik teknolojisi, kuyumculuk ve takı tasarımı, oto boya ve karoseri, otobüs kaptanlığı, özel güvenlik ve koruma, saç bakımı ve güzellik hizmetleri, seramik, cam ve çinicilik, sivil havacılık ve kabin hizmetleri, sivil savunma ve itfaiyecilik, su altı teknolojisi."






HABERİ PAYLAŞ

 
 
 


ÇOK TIKLANANLAR