Altın 800 TL, Çeyrek Altın 1000 TL Olacak! Uzmanından Sebepleriyle Altın neden yükseliyor ve nerede duracak sorularına yanıt

Altın 800 TL gidiyor. Gram altın için uzman yorumu geldi. Çeyrek Altın 1000 tl olacak. Yatırım uzmanı en çok merak edilen, Altın neden yükseliyor, altın nerede duracak sorularına yanıt verdi.

Altın 800 TL, Çeyrek Altın 1000 TL Olacak! Uzmanından Sebepleriyle Altın neden yükseliyor ve nerede duracak sorularına yanıt
Yayın Tarihi: 7.08.2020 13:57:00

Altın 800 TL gidiyor. Gram altın için uzman yorumu geldi. Çeyrek Altın 1000 tl olacak. Yatırım uzmanı en çok merak edilen, Altın neden yükseliyor, altın nerede duracak sorularına yanıt verdi.

İşte uzman görüşleri!

Pandemi süreciyle birlikte piyasalar daralmaya gitti. Varlıklarını korumak isteyen yatırımcılar , paranın bulunduğu günden beri en güvenilir liman olan altına hücum ettiler. Bunun sonucu olarak 6 Ağustos 2020 tarihi ile Gram altında 485 TL ile rekor kırılmış oldu. Dünya genelinde altına yapılan büyük yatırımlar sonucu ONS altın 2075 USD ‘yi görerek tarihin en yüksek seviyesine ulaştı ve bu seviye de kalacağına dair hiçbir sinyal bulunmuyor.

1968 senesinde 311 TL olan ons altın 2020 senesinde nasıl 15 bin tl seviyelerine geldi ?

Türkiye ‘ de vatandaşlar genel olara altın fiyatlarını ziynet altın üzerinden takip ederler.
Fakat asıl altın piyasasını belirleyen küresel ölçü birimi 1 ONS altın fiyatıdır , bu da 31.10 gram altının Amerikan doları bazında ki fiyatıdır. Günümüzde 1 ONS altın 2075 USD ‘ ye her gün adım adım tırmanmıştır. Uzmanlara göre piyasadaki pandemi ve panik etkisi sürdüğü sürece artış devam edecek gibi görünüyor.
 
Aşı Bulunmadığı Sürece ONS altında 3000 Dolar kaçınılmaz mı ?

ONS altının 3000 dolar olması durumunda gram altın kaç tl olur ?Gram altında 800 seviyeleri görülecek mi ?Altını olan yaşadı .


Çeyrek altın vb. ziynet altınlar kaç Türk Lirası ? Altın da büyük fırsat kapıda mı ?
Ekonomi üstadları altın hakkında ne dedi? Dünya ülkeleri merkez bankanları altın stoğuna neden önem veriyor?

ONS altının 3000 dolar olduğu bir senaryoda Amerikan dolarını 7.300 olarak alırsak (3000 / 31.10 * 7.300  = 704.18 TL ) gibi bir işlemle 704 tl olacağı görülüyor.
 
Peki şuan ülkemizde popüler olarak alınan ziynet altınların fiyatları ne durumda ?

Cumhuriyet Altını ; 3.194 TL
Yarım Altın ; 1.597 TL
Çeyrek Altın ; 801 TL
Reşat Altını ; 3.227 TL
Kulplu Reşat Altını ; 3.229 TL
22 Ayar Altın TL/Gr ; 446 TL
18 Ayar Altın TL/Gr ; 198 TL
14 Ayar Altın TL/Gr ; 276 TL
Kapalicarsi Ziynet 2.5 luk ; 8.102 TL
Kapalicarsi Ziynet 5 lik  ; 16.350 TL
Görüldüğü üzere genel olarak düğünler için tercih edilen ziynet altınlar da , büyük bir fiyat artışı var gram altına bağlı olarak.

Altını bu kadar önemli yapan unsurlar nelerdir ?  Altın ne kadar güvenilir bir yatırım aracıdır ? Altını olanlar ne yapmalı ?

Altın paranın icadın dan beri en önemli emtiadır. Bunun sebebi dünya da ki toplam altıın rezervinin sınırlı olması , çıkartma ve işleme maliyetleri ,paslanmayan bir yapısının olması , özkütlesi ,rengi , nadir bulunması , saf olması , sanayi , bilim , tıp gibi birçok alanda aktif olarak kullanılması , depolama ve saklama kolaylığı , dünyada tüm ülkeler tarafından tanınır olması vb. sebepler öne sürülebilir.

Altın kuralı hatırlayın, altına sahip olan kuralları koyar. Friedrich Hebbel

Bu nedenle altın . platin , gümüş , paladyum gibi cevherler yüzlerce yıldır güvenilir ve değerli emtialar olarak , alınıp satılmış , depolanmış ve işlenmiştir. Yüzlerce yıldır değerini kaybetmediği gibi son 50 yılda değerini defalarca katlamıştır . Bunun sebebi altının enflasyondan etkilenmemesi ve değerini koruması , ülke para birimlerinin zaman içerisinde değer kaybına uğraması sebep gösterilebilir . Yani diyebiliriz ki altın son derece güvenilirdir . Gelecek yıllarda kripto paraların daha sık kullanılması ile yeni bir para sisteminin gelmesi kaçınılmaz görünüyor . Dünya tarihinde böyle dönemlerde ülkeler ve şirketler her zaman güvenilir emtiaları stoklayarak varlıklarını koruma altına almışlardır. Geleceği kesin olarak tahmin etmek zor olduğu için kendini güvenceye almak isteyenlerin ilk durağı altın oluyor .
 




HABERİ PAYLAŞ

 
 
 


ÇOK TIKLANANLAR