Altın Fiyatları Yükselişte: Yatırımcılar Altın Mı Tutmaya Devam Etmeli?

Altın Fiyatları Yükselişte: Yatırımcılar Altın Mı Tutmaya Devam Etmeli?

Altın Fiyatları Yükselişte: Yatırımcılar Altın Mı Tutmaya Devam Etmeli?
Yayın Tarihi: 27.04.2023 15:14:00

Altın fiyatları son dönemde tırmanışa geçti. Merkez Bankası ve FED kararları sonrası rekorlar kıran altın, yatırımcıların gözdesi haline geldi. Peki, altın fiyatları yükselmeye devam edecek mi? Yatırımcılar ellerindeki altınları satmalı mı? İşte altın hakkında bilinmesi gerekenler.

Altın Fiyatları Yükseliyor

Altın fiyatları, son dönemde tarihi seviyeleri gördü. Gram altın fiyatları 27 Nisan tarihi itibariyle 0.60 seviyesinde yükseliş kaydetti ve güncel fiyatı 1250 TL'ye ulaştı. Uzmanlar, altın fiyatlarındaki yükselişin devam edeceğini belirtiyorlar. Altın, düşük riskli bir yatırım aracı olarak görülüyor ve finansal belirsizlik dönemlerinde güvenli liman olarak tercih ediliyor.

Gram Altın Yükselişte


Gram altın, Türkiye'de yatırımcıların en çok tercih ettiği altın türlerinden biri. Gram altının fiyatı son dönemde yükselişe geçti ve 1250 TL seviyelerine ulaştı. Uzmanlar, altın fiyatlarının yükseliş trendinin devam edeceğini ve gram altının da değerinin artacağını öngörüyorlar.

Altın Tutmak mı, Satmak mı?

Altın fiyatlarındaki yükselişle birlikte, yatırımcılar ellerindeki altınları satmayı düşünüyorlar. Ancak uzmanlar, altının güvenli liman özelliği göz önünde bulundurulduğunda, altını satmak yerine tutmanın daha doğru bir seçenek olduğunu belirtiyorlar. Finansal belirsizlik dönemlerinde altın, enflasyondan korunmak ve birikimlerini değerlendirmek isteyen yatırımcılar için güvenli bir liman olarak görülüyor.

Kuyumcuların Değerlendirmesi

Kuyumcu Cengiz Çiftçi, yaz aylarında altının yükselişinin devam edeceğini öngörüyor. Düğün sezonunun da altın fiyatlarındaki yükselişte etkili olduğunu ifade eden Çiftçi, 22 ayar altının 1.650 TL'ye kadar yükselebileceğini söylüyor.




HABERİ PAYLAŞ

 
 
 


ÇOK TIKLANANLAR