Altın Fiyatlarında Son Durum! Altın Koronavirüs Öncesi Seviyelerine Dönecek mi Daha da mı Yükselecek?

Koronavirüs salgınının Küresel piyasaları yangın yerine çevirmesinin ardından Altın fiyatları tarihi rekor seviyeleri görmeye devam ediyor. ONS Altın fiyatında direnç noktası kırılırken Dolar kurunda da yukarı yönlü hareketler Çeyrek altın ve Gram altın fiyatlarını da arttırdı.

Altın Fiyatlarında Son Durum! Altın Koronavirüs Öncesi Seviyelerine Dönecek mi Daha da mı Yükselecek?
Yayın Tarihi: 20.04.2020 14:14:00

Koronavirüs salgınının Küresel piyasaları yangın yerine çevirmesinin ardından Altın fiyatları tarihi rekor seviyeleri görmeye devam ediyor. ONS Altın fiyatında direnç noktası kırılırken Dolar kurunda da yukarı yönlü hareketler Çeyrek altın ve Gram altın fiyatlarını da arttırdı. Peki tarihi seviyeleri gören Altın fiyatları, Koronavirüs salgını öncesindeki fiyatlara geri dönecek mi? Uzmanlar Altın fiyatlarıyla ilgili ne diyor? Altın fiyatlarında son durum ne? 20 Nisan Altın fiyatları ve Altın fiyatlarına dair uzman yorumları haberimizde...

Koronavirüs salgını nedeniyle küresel piyasalarda yangın bir nebze olsun kontrol altına alındı. Küresel ve yerel ticaretin salgın nedeniyle durma noktasına gelmesi, insanların evlerinden çıkmaması ve Koronavirüse karşı aşının ve kalıcı bir tedavinin henüz bulunamaması, salgının bitişine dair belirsizlikler, Altın fiyatlarında rekor artışlara neden oluyor! Türkiye'de Altın piyasasının kalbi olan Kapalıçarşı'da canlı altın verileri her geçen dakika tarihi rekor seviyeleri gösteriyor. Diğer taraftan ONS Altın da 1675 Dolar seviyelerinden işlem görüyor. Dolar kuruyla eş zamanlı artış yaşayan Altın fiyatlarında bu yükseliş ne kadar daha sürecek? Altın, Koronavirüs öncesi fiyatlarına geri dönecek mi, yoksa yükselişini sürdürecek mi? Uzmanlardan altın görüşleri araştırılıyor.

Geçtiğimiz hafta rekor tazeleyen Altın fiyatları, haftanın son gününde bir miktar düşüş yaşayarak dengeleme göstermişti. Kısa süreli düşüşe karşın Altının ateşi halen daha yüksek! Son dönemlerin en kazandıran yatırım aracı olan Altının önümüzdeki kısa ve orta vadeli süreçte nasıl bir yön izleyeceği merak ediliyor. 

Diyarbakır Kuyumcular Odası Başkanı Yunus Öner, Altındaki hareketlilik ve altın piyasalarındaki son durumla ilgili değerlendirmelerde bulundu. Başkan Öner, Koronavirüs salgını nedeniyle belirsizliklerin arttığı dönemde altının ateşinin düşürülemediğini ve her yıl bazında %15-20 arasında kâr bırakan altında bu rakamlara 2020 yılı ilk çeyreği itibariyle ulaşıldığı bilgisini paylaştı. 2020 yılı sonu için Gram Altın fiyat beklentisini 420 TL olarak güncellediklerini aktaran Öner, Altın fiyatlarının Koronavirüs öncesi fiyatlarına dönmesinin kolay kolay mümkün olmadığını da dile getirdi. 


20 NİSAN 2020 ALTIN FİYATLARI! GRAM, ÇEYREK, CUMHURİYET ALTINI

Gram Altın alış 367.23 TL satış 370.38 TL
Çeyrek Altın alış 599.80 TL satış 612.04 TL
Cumhuriyet Altını alış 2470.10 TL satış 2495.05 TL
Tam Altın alış 2425.33 TL satış 2449.83 TL
Yarım Altın alış 1200.39 TL satış 1224.88 TL

ALTIN FİYATLARI KORONAVİRÜS SONRASI DÜŞER Mİ?

Amerikan Merkez Bankası (FED) dahil olmak üzere pek çok Merkez Bankası'nın Koronavirüs salgını süresince parasal genişlemeye gitmesi ve piyasayı Dolar ve diğer ulusal para birimlerine boğması, salgın sonrası da bu paraların büyük bölümünün faal kalmaya devam edecek olması nedeniyle yaşanan küresel genişleme doğrultusunda başta Dolar olmak üzere tüm ulusal para birimlerinde değer kayıplarının yaşanabileceğine ve bunun da Altın fiyatlarını daha da artırabileceğini işaret gösteriliyor. Uzmanlardan bu yönde, Koronavirüs sonrası normalleşme sürecinde yani orta vadede Altın fiyatlarının artmaya devam edeceği öngörüleri paylaşılıyor. Yatırım tavsiyesi olmamakla birlikte Altında ilerleyen dönemde dengelenme süreçleri yaşansa da rekor seviyelerin sürekli yenilenebileceği öngörüsü hakim.




HABERİ PAYLAŞ

 
 
 


ÇOK TIKLANANLAR