Altın için Kader Haftası! Dünyaca Ünlü Banka Yine Uyarıyorum Altın 400 TL

Altın için kader haftası. Uzmanlardan altın için kritik uyarı geldi. Dünyaca Ünlü Banka yine uyarıyoruz Altın 400 TL olacak diyerek yatırımcıları heyacanlandırdı. Peki Altın'da son durum ne? Altın 400 TL üstüne mi geçecek.

Altın için Kader Haftası! Dünyaca Ünlü Banka Yine Uyarıyorum Altın 400 TL
Yayın Tarihi: 25.03.2020 21:58:00

Altın için kader haftası. Uzmanlardan altın için kritik uyarı geldi. Dünyaca Ünlü Banka yine uyarıyoruz Altın 400 TL olacak diyerek yatırımcıları heyacanlandırdı. Peki Altın'da son durum ne? Altın 400 TL üstüne mi geçecek.

Altın'da Son durum ne?

Altın, volatilitesini sonlandırıp yükseliş trendine geçti. Dünyayı sarsan koronavirüs (Covid-19) salgınının dünya çapında yayılmaya devam etmesi piyasaları durdururken yatırımcının nakde yönelmesine neden oldu. Fed’in sınırsız para genişleme kararı ve ABD Donald Trump’ın piyasalara 6 trilyon dolar para enjekte etme açıklamasından sonra altının güvenli bir liman olduğu gerçeği yeniden canlandı. Peki, altın 25 Mart’ta ne kadar? Altın yükselecek mi? İşte altın yorumları…

Altın fiyatları, koronavirüsün (Covid-19) ağır şokuna son iki haftadır maruz kalıyordu. Öyle ki, altın 2016 yılından bu yana en büyük kırımına uğradı. Piyasaların durması, ekonominin kılcal damarları olarak addedilen küçük ve orta ölçekli işletmelerin kepenk kapatmasıyla piyasaların durması, teminat çağrılarının yapılması yatırımcıyı likiditesi yüksek varlıklara yönlendirdi. Altının erimesine neden olan bu durum Fed’in sınırsız para genişleme kararı ve ABD Başkanı Donald Trump’ın “Koronavirüs Görev Gücü” kapsamında piyasalara 6 trilyon dolar para enjekte edileceğini açıklaması üzerine yatırımcı tekrar sırtını altın duvarlarına yaslamaya başladı. Peki, altın fiyatları 25 Mart’ta ne kadar? İşte, 25 Mart altın fiyatları…

Altın fiyatları ne kadar?

 Brent petrol fiyatları 26,22 dolara düşüş kaydetti, dolar ise düşüş trendini azaltarak 6,4652 seviyelerini izledi. Euro ise 6,99 TL seviyesini kaydetti. İstanbul Kapalı Çarşı’da 25 Mart tarihi saat 18.00 itibariyle 24 ayar gram altın 334,701 TL seviyesinde, altının ons fiyatı 1617,82 TL’den işlem görüyor. Çeyrek altın 521,42 TL’den, Yarım Altın 1.041,44 TL’den, Cumhuriyet Altını ise 2.219 TL’den alınırken, 2.241,00 TL’den işlem görüyor.

Goldman Sachs: Fed kararları sonrası altın dönüm noktasında!


ABD merkezli yatırım bankası Goldman Sachs Inc., Fed kararları sonrası altının "dönüm noktası"nda olduğunu belirtti ve altına yatırım tavsiyesinde bulundu. Goldman Sachs, Fed’in “açık uçlu” parasal genişleme kararının koronavirüs dolayısıyla duran piyasalarda fonlama kaygısını ortadan kaldıracak bir hamle olduğunu, krizin negatif etkilerinde yatıştırıcı olacağını kaydetti ve yatırımcılara vadeli altın satın alma tavsiyesi verdi.

Jeffrey Currie ve Mikhail Sprogis gibi Goldman kıdemli finans uzmanlarının kaydettiği notlarda, “Muhtemelen korku sonucu gelen alımların, tıpkı Kasım 2008'de olduğu gibi, likidite ihtiyacından gelen satış baskısına ağır basmaya başlayacağı yer olan dönüm noktasındayız" ifadeleri kaydedildi. Uzmanlar Altın için dönüm noktası sonra 400 TL olacak uyarısı geldi.

Borsalar yükseldi! Yatırımcıların iştahı arttı!

Küresel pay piyasaları, Fed’in "sınırsız" para genişleme kararı ile tarihi yükseliş kaydetti. Yükselişler sürerken, dolar diğer dünya çapında para birimleri ve emtialar karşısında değer kaybetti. BIST 100, 89.268,81 seviyelerine kadar çıktı. Dün ABD’de S&P 500 endeksi yükse 9,38 değer kazanırken Nasdaq endeksi yüzde 8,12 seviyesinde, Dow Jones endeksi ise 1933’ten bu yana en hızlı günlük yükseliş seyrini kaydetti.
Salı günü Fransa'da CAC 40 endeksi yüzde 8,39 artış kaydederken, İtalya'da FTSE MIB 30 endeksi yüzde 8,93, Almanya'da DAX 30 endeksi yüzde 10,98 ve İngiltere'de FTSE 100 endeksi yüzde 9,05 yükseliş kaydetti.

Bugün Asya borsalarında gerçekleşen hızlı yükselişler de eğilimini ikinci güne taşıması küresel risk iştahındaki artışın göstergeleri oldu. Kapanışa yakın Japonya'da Nikkei 225 endeksi yüzde 7, Çin'de Şanghay bileşik endeksi yüzde 1,8 ve Güney Kore'de Kospi endeksi yüzde 4,1 yükseliş kazandı.

Koronavirüsün ekonomik kaygıları azaldı!

Finans uzmanları, koronavirüs (Covid-19) salgınına ilişkin sağlıkla ilgili anlamlı gelişmelerin olmamasına rağmen merkez bankaları ve hükümetlerin mali politikalarla desteği sayesinde ekonomik kaygıların azaldığını ifade etti.
 




HABERİ PAYLAŞ

 
 
 


ÇOK TIKLANANLAR