Altın Rekor Kırıyor Ancak Şirket kâr sezonu başlıyor! Bugünden itibaren

Altın, yeni tip koronavirüs (Covid-19) vaka sayısındaki hafifleme üzerine geçtiğimiz hafta gösterdiği yükseliş ivmesini yavaşlattı. Ancak, geçtiğimiz hafta 1,696.65 Dolar ile 7 yılın zirvesini gören altın, bu haftada zirveye oynamayı sürdürüyor. 24 ayar külçe altın, öğle saatlerinde 370 TL eşiğini

Altın Rekor Kırıyor Ancak Şirket kâr sezonu başlıyor! Bugünden itibaren
Yayın Tarihi: 13.04.2020 21:13:00

Altın, yeni tip koronavirüs (Covid-19) vaka sayısındaki hafifleme üzerine geçtiğimiz hafta gösterdiği yükseliş ivmesini yavaşlattı. Ancak, geçtiğimiz hafta 1,696.65 Dolar ile 7 yılın zirvesini gören altın, bu haftada zirveye oynamayı sürdürüyor. 24 ayar külçe altın, öğle saatlerinde 370 TL eşiğini zorlamak üzere hareket etti ve kapanış saati gelirken 375 TL’yi test etmeye başladı. Peki, altın 13 Nisan’da ne kadar? Altın yükselecek mi? İşte en iyi altın yorumları…

Yeni tip koronavirüs (Covid-19) salgınından en çok etkilenen İtalya, Fransa ve İspanya gibi ülkeler vaka sayılarının azaldığını açıkladı. Böylece, Avrupa hükümetleri koronavirüse karşı oluşturulan karantina önlemlerini gevşetmek için yeni yollar aramaya girdi. Uzmanlar, koronavirüse karşı alınan tedbir silsilesinde meydana gelecek gevşemeler, ekonomide para akışının ve üretimin rahatlamasına neden olacağı şeklinde değerlendiriyor.

Şirket kâr sezonu başlıyor! Piyasalardaki dalgalanmalar azalacak!

Bu hafta şirketlerin kâr sezonu başlıyor. Yatırımcılar, bu sayede koronavirüs (Covid-19) salgını sürecinde küresel kâr rakamlarının ne kadar etkilendiğini izleme imkânı sağlayacak. Bu durum, altın, döviz, hisse senetleri piyasalarındaki dalgalanmaları hafifleteceği şeklinde değerlendiriliyor.

Koronavirüs etkinliğine göre risk iştahı sıralaması: Dolar, Altın, Borsa!

Koronavirüs (Covid-19) vaka sayısında meydana gelen düşüş küresel ekonomide yatırım göstergelerinde gelişmelere neden oldu. Yatırımcının, koronavirüsün etkisi sürecinde yatırım iştahı sırasıyla likidite varlık değeri en yüksek olan dolar, nadir bulunan altın ve borsa hisse senetleri oldu. Koronavirüs vaka sayısının düşmesiyle yatırımcı, borsada hisse senetlerinden kazancın daha yüksek olacağı öngörüsüyle gözünü yatırım odağını borsa hisselerine çevirdi. 13 Nisan Pazartesi günü, BİST 100 güne yükselişle sürdürdü. Altında buna ters orantılı olarak düşüş yaşandı ancak saatler ilerledikçe altın da yükselen değerli rezerv paraların etkisiyle yükseliş kaydetti. Çevrimiçi Forex Piyasası şirketi olan Oanda kıdemli piyasa analistlerinden Edward Moya şirket kâr sezonunun başlamasının altına etkilerini, “Bazı yatırımcıları kârlarını realize ediyor görünüyor. Altın için en büyük risk, şirket kârlarının beklenenden çok daha kötü gelmesi ve nakit elde etmek için satışları tetiklemesi. Bu kâr sezonu, kapatmaların uzayacağı riskinin herkesin görünümünü bozmasından dolayı oldukça kötü geçebilir” sözleriyle değerlendirdi.

Suni tedbirler gerekli fakat etkin aşı şart! Ekonomik önlemler koronavirüs salgınına çare değil!

Fed geçtiğimiz hafta riski yüksek piyasa kanallarına 2,3 trilyon dolarlık finansman sağlanmasını öngören teşvik paketini açıkladı. Birçok uzman, koronavirüse karşın oluşturulan suni ekonomik önlemlerin gerekli olduğunu ifade ederken Minneapolis Fed Başkanı Neel Kashkari, koronavirüse karşı oluşturulan etkili bir aşı geliştirilmezse salgının tekrar alevlenmesinin an meselesi olduğunu, bu durumda da ABD’de piyasa kapatmalarının uzatılmasının muhtemel olduğunu ifade etti. ABD Ulusal Alerji ve Bulaşıcı Hastalıklar Enstitüsü Direktörü Doktor Anthony Fauci, ekonomik tedbirlerin suni olduğunu, Mayıs ayında koronavirüse (Covid-19) karşı alınan acil önlemlerin gevşetilmesi ile birlikte virüs riskinin artabileceğini, ekonomik tedbirlerin evrensel bir “ışığı açma” durumu olmadığını ifade etti.

Gram altının direnç fiyatı 380 TL oldu!

Uzmanlar, koronavirüs (Kovid-19) salgınına dair haber akışının varlık fiyatları üzerinde etkin olacağını, ekonemtetrik açıdan altının ons fiyatının 1.660 ila 1.700 dolarlık baz aralığında, gram altında ise 350-380 lira aralığında olduğunu ifade etti.


13 Nisan 2020’de altın ne kadar oldu?

Haftanın açılış günü olan 13 Nisan Pazartesi gününde saatler 18.00’i gösterirken Brent petrol fiyatları 32,01 dolar seviyesinde işlem gördü. Dolar, yüzde 1,41 artışla 6,7916 Liradan işlem görürken Euro 7,4101 TL seviyesinde izledi. İstanbul Kapalı Çarşı’da, haftanın ilk işlem günü olan 13 Nisan Pazartesi gününün son saatlerinde 24 ayar gram altın 370,9260 TL seviyesinde, altının ons fiyatı 1690,21 TL’den işlem gördü. Çeyrek altın 605 TL’den, Yarım Altın 1.210,20 TL’den, Cumhuriyet Altını ise 2.416,10 TL’den satılırken, 2.360,40 TL’den alınıyor.

13 Nisan Çeyrek altın fiyatları ne kadar?

Nisan ayının ortası yaklaşırken yatırımcının yakından izlediği çeyrek altın, 13 Nisan Pazartesi gününün kapanışı itibariyle 605 TL'den işlem gördü.

13 Nisan 2020’de gram altın ne kadar?

Haftanın son işlem günü olan 13 Nisan Pazartesi günü kapanış saati yaklaşırken 24 ayar külçe gram altının satış fiyatı 370,9260 TL olarak kaydedildi.

13 Nisan 2020’de Cumhuriyet altını ne kadar?

Yatırımcının gözdesi Cumhuriyet altını, Kapalı Çarşı’da 2.416,10 Liradan alınıp, 2.360 Liradan satılıyor.

13 Nisan 2020’de yarım altın ne kadar?

Vatandaşların güncel fiyatını en çok merak ettiği ve araştırdığı bir diğer değerli metal altın türü olan yarım altın 13 Nisan Pazartesi gününün son saatlerinde 1,210,20 TL'den satılıp, 1.180,60 TL’den alındı.
 




HABERİ PAYLAŞ

 
 
 


ÇOK TIKLANANLAR