Altın Sertifikası ile piyasada işlem gören altın arasındaki makasın açılması dikkat çekiyor.

Altın Sertifikası ile piyasada işlem gören altın arasındaki makasın açılması dikkat çekiyor.

Altın Sertifikası ile piyasada işlem gören altın arasındaki makasın açılması dikkat çekiyor.
Yayın Tarihi: 26.04.2023 22:46:00

Gram altının spot piyasadaki fiyatı 1242 TL iken Altın Sertifikası'nın fiyatı 14,29 TL'ye kadar yükseldi. Bankalar arası döviz kurları ile döviz alım satımı yapılan yerlerdeki farkın açılması, yatırımcıların altın sertifikasına yönelmesine neden oldu. Altın ve Para Piyasaları Uzmanı Mehmet Ali Yıldırımtürk, altın sertifikasının tasarruf amaçlı fiziki altın yerine al sat yapmayı düşünenlerin daha çok tercih ettiği bir araç olduğunu belirtti. Ancak Darphane Altın Sertifikası'ndaki kazanç oranının altının kazanç oranından daha yüksek olduğu vurgulanarak, yatırımcıların altın sertifikası fiyat grafiğini takip etmeleri gerektiği önerildi. Uzmanlar, seçim yaklaştıkça altın ve Altın Sertifikası fiyatları arasındaki farkın açılması gibi durumların yaşanabileceği uyarısında bulundu.

Altın sertifikası, altın fiyatlarındaki dalgalanmalardan dolayı yatırımcıların tercih ettiği bir alternatif haline geldi. Fiziki altın taşımanın zorluğu ve stopaj muafiyeti gibi etkenler, altın sertifikasına yönelimi arttırıyor. Ancak son dönemde Kapalıçarşı-bankalar arası piyasa farkının açılması, altın sertifikasına olan talebi daha da arttırdı. Bankalar arası piyasadaki döviz kurları ile döviz alışverişi yapılan yerlerdeki farkın açılması, yatırımcıların altın sertifikasına yönelmesine neden oldu. Dolardaki piyasa/interbank farkının açılması, altın sertifikasına olan talebi daha da arttırdı. Ancak altın sertifikası ile altın arasındaki makas da açılmaya başladı. Darphane Altın Sertifikaları’nın fiyatı, gram altın fiyatına göre yüksek olmaya başladı. Uzmanlar, yatırımcıların altın fiyatı grafiğini takip etmesi gerektiğini belirtiyorlar. 


Darphane Altın Sertifikaları, yatırımcıların altın fiyatlarındaki dalgalanmalar karşısında alternatif yatırım aracı olarak tercih ettikleri bir yöntem haline geldi. Altın fiyatlarındaki dalgalanmaların yanı sıra, fiziki altın taşımanın zorluğu ve stopaj muafiyeti gibi etkenler, yatırımcıların altın sertifikasına yönelimini arttırıyor. Ancak son dönemde, Kapalıçarşı-bankalar arası piyasa farkının açılması, altın sertifikasına olan talebi daha da arttırdı.

Uzmanlar, bankalar arası piyasadaki döviz kurları ile döviz alışverişi yapılan yerlerdeki farkın açılması nedeniyle yatırımcıların altın sertifikasına yönelmesine neden olduğunu belirtiyorlar. Dolardaki piyasa/interbank farkının açılması, altın sertifikasına olan talebi daha da arttırdı. Ancak altın sertifikası ile altın arasındaki makas da açılmaya başladı. Gram altın fiyatına göre Darphane Altın Sertifikaları’nın fiyatı yüksek seviyelere ulaştı.

Uzmanlar, yatırımcıların altın sertifikası fiyatını takip etmeleri gerektiğini belirtiyorlar. Altın sertifikasına yatırım yapanların sadece fiyat değişimlerine bakarak işlem yapmaması gerektiğinin altını çizen uzmanlar, altın fiyatı grafiğini de takip etmenin önemli olduğunu vurguluyor.




HABERİ PAYLAŞ

 
 
 


ÇOK TIKLANANLAR