Altın ve Dolar için Uzmanından Uyarı Geldi! Sakın Yapmayın

Özellikle son dönemde Pandeminin ekonomilere olan etkisiyle birlikte Altın ve Döviz fiyatları tırmanışa geçmiş, vatandaş da birikimini Altın ve Dövizde değerlendirme yolunu seçmişti! Ancak fiyatlardaki bu yükseliş ve çalkantı beraberinde birçok sakıncayı da getiriyor.

Altın ve Dolar için Uzmanından Uyarı Geldi! Sakın Yapmayın
Yayın Tarihi: 11.08.2020 21:32:00

Özellikle son dönemde Pandeminin ekonomilere olan etkisiyle birlikte Altın ve Döviz fiyatları tırmanışa geçmiş, vatandaş da birikimini Altın ve Dövizde değerlendirme yolunu seçmişti! Ancak fiyatlardaki bu yükseliş ve çalkantı beraberinde birçok sakıncayı da getiriyor. Uzmanlar, özellikle küçük yatırımcının yani vatandaşın kredi bile çekerek döviz-altın aldığı yönündeki iddialara karşı uyarılarını paylaşıyor. Altın ve Dolar almak için sakın bunu yapmayın!

Altın ve döviz fiyatlarında son dönemde yaşanan tırmanış vatandaşın yatırım planlarını da değiştirmiş durumda. Bu dönemde düşük faizli - uygun maliyetli kredileri kullanarak döviz ve altın yatırımı yapan vatandaşlara uyarı ise Uzmanından geldi! Altın ve döviz kurlarındaki artışa kapılıp kredi dahi çekerek yatırım yapmak isteyen küçük yatırımcı, adeta bir illüzyon içerisinde TL kredilerini altın ve dolara çevirdi. Uzmanlar ise küçük yatırımcının zarar etme riskini göz önüne alarak kredi çekerek yatırım yapılamayacağını dile getirdi. 

UZMANLARDAN ALTIN VE DOLAR ALACAKLARA UYARI! 


Ekonomistler ve yatırım uzmanları, Dünyanın en büyük spekülatörlerinden, yatırımcı George Soros'un 2010 yılında yaptığı "Altın en büyük balondur." açıklamasına da atıfta bulunarak Altın alımı yapacak vatandaşlara iki kez düşünmelerini önerior. Uzmanlar, Altın'da yaşanan manipülatif atakların, ekonomik değil finansal bir balon şeklinde olduğunu dile getirerek özellikle küçük yatırımcıları bu konuda uyarıyorlar.

ALTIN SERT DÜŞTÜ! ZİRVEYİ GÖRDÜ VE DÜŞÜŞ YAŞADI

Uzmanlar, Altın fiyatlarında daha önceden yaşanan sert düşüşleri de şu şekilde açıkladı: 2011 ve 2015 yıllarında en yüksek seviyelerde Altın'ın yaşadığı sert düşüşler, bugünkü tabloya ışık tutabiliyor. Ons fiyatı 800 Dolardan fazla düşen ve 2015 Aralık'ta da Ons başına 1050 dolara kadar gerileyen Altın, 2017 yılı sonu itibariyle Ons başına 1.300 Dolar seviyelerine yükselmişti.

Altın fiyatları ONS bazında 2090 dolar seviyelerini gördükten sonra, 11 Ağustos Salı günü saat 16:45 itibariyle 1954 Dolar/ONS fiyatından işlem görmeye devam ediyor. Çeyrek Altın alış 735 TL, Gram Altın da ise 450 TL seviyelerinde.




HABERİ PAYLAŞ

 
 
 


ÇOK TIKLANANLAR