Amazon Artık Türkiye'de

Dünyca ünlü e-ticaret sitesi Amazon Türkiye'de faaliyete başlıyor.

Amazon Artık Türkiye'de
Yayın Tarihi: 29.08.2017 14:19:00

Online alışveriş devi Amazon, geçtiğimiz aylarda Amazon.de adresi üzerinden Türkçe dil desteği sunmaya başlamıştı. Dünyaca ünlü şirket, şimdi de Amazon Türkiye olarak ülkemize giriş yapmaya hazırlanıyor.

Amazon, Türkiye'de resmen şirket kurdu. Amazon Turkey Services Yönetim ve Destek Hizmetleri Limited Şirketi unvanlı şirketin merkezi Beşiktaş görünüyor. Şirketin hakim ortağı ise Lüksemburg merkezli Amazon Europe Core Sari. Yani Amazon Turkey, Avrupa'ya bağlı olarak hizmet verecek.

Şirketin gündeminde Türkiye'de satın alma da bulunuyor. Bu olmaz ise sıfırdan yapılanma gerçekleştirilecek. Amazon Türkiye, kadrolaşma çalışmaları da başlatılmış durumda.


Amazon Türkiye, Amazon.com.tr adresi üzerinden hizmet vermeye başlarsa, satın alacağınız ürünlerde daha az vergi ödeyecek ve online alışveriş sistelerinde göremediğimiz ürünleri kolayca satın alabileceksiniz.

MEHMET ŞİMŞEK’TEN AÇIKLAMA

Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, Amazon’un Türkiye’de şirket kurmasını twitter üzerinden yaptığı açıklamayla değerlendirdi. Şimşek açıklamasında, “Amazon’un Türkiye’de şirket kurması elektronik ticaretin gelişmesi için olumlu 1 gelişme.” ifadelerini kullandı.




HABERİ PAYLAŞ

 
 
 


ÇOK TIKLANANLAR