Amsterdam'ın Ünlü Red Light Sokağı Artık Turistlere Sınırlı

Hollanda'nın başkenti Amsterdam'ın genelevleri ile ünlü Kırmızı Fener Sokağı'na turist grupları için sıkı kurallar getiriliyor.

Amsterdam'ın Ünlü Red Light Sokağı Artık Turistlere Sınırlı
Yayın Tarihi: 5.02.2018 14:56:00

Aynı anda 30 ayrı turist grubunun ziyaret ettiği ve bu nedenle birçok problemin yaşandığı ünlü sokak için Amsterdam Belediyesi önlemler aldı. 

Alına kararlarla Nisan ayından itibaren 20 kişiden fazla olan tur grupları artık bu bölgeye giremeyecek. Bundan sonra rehberler, 5 kişiden fazla olan turisti gruplarını gezdirebilmek için izin belgesi alacak. Turlar ise gece saat 23:00'te sona erecek ve turistlerin, Red Light turu sırasında alkol ve uyuşturucu kullanmaları yasaklanacak.




Tur rehberleri, turistleri bölgedeki seks işçilerine, mahalle sakinlerine ve çevredeki esnafa saygılı olmaları konusunda uyaracak. Kurallara uymayan serbest çalışan rehberlere 190 euro, tur şirketlerine bağlı çalışanlara ise 950 euro para cezası verilecek. Kuralları üç kez ihlal eden rehberlerin izin belgesi ise iptal edilecek ve bir daha turist gezdirmesine izin verilmeyecek.



Belediye tüm bunlara ek olarak genelevler semtindeki turlara katılanlardan "eğlence vergisi" olarak ek bir ücret almanın mümkün olup olmadığını araştırıyor.






HABERİ PAYLAŞ

 
 
 


ÇOK TIKLANANLAR