Anadolu Efes, Başantrenörlük Görevine Erdem Can'ı Getirdi

Anadolu Efes, Başantrenörlük Görevine Erdem Can'ı Getirdi

Anadolu Efes, Başantrenörlük Görevine Erdem Can'ı Getirdi
Yayın Tarihi: 20.06.2023 22:22:00

Anadolu Efes, Ergin Ataman'ın ayrılmasının ardından takımın başantrenörlük görevine Erdem Can'ı getirdiğini duyurdu. Kulüp, Erdem Can ile 2 yıllık bir anlaşma sağladığını açıkladı.

Erdem Can, 2012-2021 yılları arasında Fenerbahçe'de Zeljko Obradovic'in asistan kadrosunda yer aldı. Ardından Amerika'ya geçerek 2021-2022 sezonunu Utah Jazz'de Quin Snyder'ın asistanı olarak geçirdi.


Deneyimli antrenör, geçtiğimiz yaz döneminde Türk Telekom'un başına geçmişti. Takımı Basketbol Süper Ligi'nde lider tamamlamasına öncülük ederek kulüp tarihindeki en başarılı sezonlardan birini yaşattı. Ayrıca, takımını 7DAYS EuroCup'ta finale taşıdı.

Türk Telekom, Basketbol Süper Ligi çeyrek final serisinde Pınar Karşıyaka'ya yenilerek sezonu veda etmişti. 42 yaşındaki koç, 2022-2023 sezonunda Türk Telekom'un başında 60 maça çıktı ve bu maçlarda 44 galibiyet ve 16 mağlubiyet aldı.

Erdem Can'ın Anadolu Efes'in başantrenörü olarak göreve gelmesi, takımın başarı grafiğini sürdürmek ve yeni hedeflere ulaşmak için önemli bir adım olarak değerlendiriliyor. Anadolu Efes, Erdem Can liderliğinde güçlü bir kadro ile önümüzdeki sezon hedeflerine odaklanacak ve başarıya ulaşmak için çalışmalarını sürdürecek. Basketbolseverler, Erdem Can yönetimindeki Anadolu Efes'in performansını heyecanla bekliyor.




HABERİ PAYLAŞ

 
 
 


ÇOK TIKLANANLAR