Anında PTT'nin 711 TL para ödemesini alın ! Yardım parasını kaçırmayın

Anında PTT'nin 711 TL para ödemesini alın ! Yardım parasını kaçırmayın. Devlet tarafından ihtiyaç sahibi olan ve aranan koşulları sağlayan vatandaşlara PTT anında 711 TL ödeme yapacak. SGK herkese ödeme yapıyor. Yardım parasını almayı unutmayın. Nasıl yardım parası alınır ?

Anında PTT'nin 711 TL para ödemesini alın ! Yardım parasını kaçırmayın
Yayın Tarihi: 28.10.2020 13:44:00

Anında PTT'nin 711 TL para ödemesini alın ! Yardım parasını kaçırmayın. Devlet tarafından ihtiyaç sahibi olan ve aranan koşulları sağlayan vatandaşlara PTT anında 711 TL ödeme yapacak. SGK herkese ödeme yapıyor. Yardım parasını almayı unutmayın. Nasıl yardım parası alınır ?
 

Pandemi süresinde en çok etkilenen ve maddi manevi hasar gören vatandaşlara devlet kuruluşları ve özel kuruluşlar ara ara para desteği, erzak desteği yapıyor. Bu defaki yardım devletten ve geri ödemesiz bir şekilde 711 TL yardım parası desteği yapıyor. Devlet tarafından içinde bulunduğumuz koronavirüs salgını yani pandemi salgını boyunca bütün vatandaşları kapsayan yardım desteği kampanyaları ile ihtiyaç sahibi vatandaşların refah seviyesini yükseltmek ve onlara bu zorlu pandemi süresinde bir nebze olsun derin bir nefes almalarını sağlamak amacıyla para ve yardım desteği ödemeleri yapmaya devam etmektedir. Yaşadıkları şehirde bulunan ilin  sosyal yardımlaşma dernekleri ya da valiliği aracılığıla yardım parası desteğine başvuruda bulunan vatandaşlar bu devlet desteğinden yaralanabiliyor.

İhtiyaç sahibi olan vatandaşlara yapılacak olan bu yardım desteği ödemeleri nasıl yapılacak, nasıl alınacak ve kimler bu yardımdan faydalanacak ? Devlet tarafından hiçbir geliri bulunmayan 65 yaşı ve üzerindeki ihtiyaç sahibi olan vatandaşlara ödenen ve yapılan yardımların dışında asker yakınlarına, gazi ve şehit yakınlarına, yetim ve dullara kadar birçok farklı kategori ve sınıfta olan vatandaşlara ödeme yapmaya, yardım desteklerine, kampanyalara devam ediyor. Devletin yapacak olduğu bu para ödemesi yardımları hakkında detayları merak ediyorsanız, yazımızı okumaya devam edebilirsiniz.



Sosyal Güvenlik Kurumu ve valilik aracılığı ile yardıma ihtiyacı olan ve pandemi salgını sürecinde etkilenen vatandaşlara yardım için ortak çalışma gerçekleştiren ve bunun sonucunda pek çok alanda pek çok vatandaşa farklı farklı ve birçoğu geri ödemesiz yardımlar sağlanıyor. Bu yardımlar dahilinde ihtiyacı olan bütün vatandaşlara 15 bin TL, 20 bin TL, 25 bin TL’ye ulaşan para yardımları devam ediyor. Bu yardım desteğine başvurup nakit para ihtiyacını karşılamak isteyen vatandaşlara devlet tarafından nakit bir şekilde para desteği ödemesi sağlanıyor.



Kötü koşullarda yaşayanlar için;

Yaşanılan, ikamet edilen evlerde hasar kısmı fazla ve ev yaşamı engelleyecek, kısıtlayacak şekillerde sorun çıkarıyor ise yaşanılan bu evin tamiri ve tadilatı için ekonomik zorluk çekiliyor ise sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakıfları yardıma muhtaç olup bir de üstüne üstlük yaşanmaz halde bir eve yaşıyorlarsa 25 bin TL'ye varan ödeme yardımları yapılıyor. Hasarlı evlerde, kötü koşullarda yalayan vatandaşların bu sunulan yardımlardan yararlanmak için TC Kimlik numaranız ile beraber başvuru yapmaları gerekmektedir.



Güvencesi olmayan ailelere yardımlar / Gelir güvencesi

Bulunan ailede, öğrencisi olan ve bu ailelerinin maddi durumlarında sıkıntı varsa bu evde, ailede yaşayan öğrencileri okutmakta zorlanıyor ve eğitim öğretimlerinde sıkıntılar çıkıyorsa, bu öğrencilerin daha rahat bir şekilde eğitim öğretim süresi geçirebilmeleri ve bu yardımlardan faydalanabilmeleri için güvencesi olmayan ailelere gelir güvencesi olarak, 500 TL ile 800 TL arasında ödemeler yapılıyor.

- Anaokulu seviyesinden bulunan öğrenciler için 500 TL,

-İlkokul seviyesinde bulunan öğrenciler için 750 TL,

-Lise seviyesinde bulunan öğrenciler için 800 TL,


-Üniversite seviyesinde bulunan öğrenciler için ise 900 TL’ye varan yardımlar yapılmaktadır.

Yukarıda bahsedilen yardımlar için şehir farkı gözetmeksizin öğrencilerin bulunduğu ailelere vaad edilen bu para yardımları ödemeleri yapılmaktadır.

Kira yardımları;

İhtiyaç sahibi olan vatandaşlara, devlet tarafından yardım yapılan bir diğer en çok talep gören ve ihtiyaç sahibi olan vatandaşlara yapılan yardım desteği türü ise kira yardımlarıdır. Kira yardımı almak isteyen bu anlamda muhtaç durumda olan vatandaşlar için aile bakanlığı, dernekler, sivil toplum kurum ve kuruluşları ve özel vakıflar destek vermeye devam etmektedir.



Yakacak yardımı;

2013 yılında başlayıp günümüzde halen devam etmekte olan Türk kömür şirketleri tarafından vatandaşlara kömür, yakacak ve ısınma desteği sağlayan vakıflar için ev başına tam 500 kg ödemeler devam etmektedir. Bu yakacak desteği ise nakit olarak değil kömür olarak yapılmaktadır.

Ev tamir destek parası;

Evlerinin tamire ihtiyacı olan vatandaşlar, ev tamir destekleri alabiliyorlar. Ev tamir desteği ile ihtiyacı olan vatandaşlar evlerinin çok kötü halinde olması ve hasarlı, ağır hasarlı olması durumunda Türkiye Cumhuriyeti kimlikleri ile başvuru yapacaklar. Ev tamir desteğine ihtiyacı olan vatandaşlar 15 bin TL, 20 bin TL ve 25 bin TL'ye varan ev tamir destek parası alabilecekler.

İşsizler için yardım ödemeleri;

Vatandaşlar yaşadıkları illerin ilçelerinde bulunan kaymakamlıklar aracılığı ile sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakıflarına başvurular yapılabilecektir. İşsiz vatandaşların dışında yapılan bu sosyal yardımların 65 yaş üstü olan vatandaşlar için olan çeşidi ise 65 yaş aylığıdır. 65 yaş üstündeki ihtiyaç sahibi vatandaşların devletten sağlanan bu ayrım aylığını alabilmeleri için 65 yaşını tam doldurmak, sağlık sigortasının bulunmaması, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, gelir kaynağının olmaması, herhangi bir sosyal güvencesi olmaması gibi şartlar sunuluyor. Buna dahil olarak en önemli şartlardan bir diğer ise bir ailedeki ortalama gelirin asgari ücretin üçte birini geçmemesi gerekmektedir.



 






HABERİ PAYLAŞ

 
 
 


ÇOK TIKLANANLAR