Annelere 9300 TL'ye Kadar Devlet Yardımı! Başvurular Başladı İşte Şartlar

Doğum yapan annelere Devletten doğum parası müjdesi! Çalışan ve doğum yapan annelere geri ödemesiz doğum parasıyla ilgili araştırmalar son dönemde artarak sürüyor. Vatandaşlar doğum yapan annelere yapılan geri ödemesiz Doğum parası yardımının detaylarını araştırıyor.

Annelere 9300 TL'ye Kadar Devlet Yardımı! Başvurular Başladı İşte Şartlar
Yayın Tarihi: 3.05.2020 16:12:00

Doğum yapan annelere Devletten doğum parası müjdesi! Çalışan ve doğum yapan annelere geri ödemesiz doğum parasıyla ilgili araştırmalar son dönemde artarak sürüyor. Vatandaşlar doğum yapan annelere yapılan geri ödemesiz Doğum parası yardımının detaylarını araştırıyor. Doğum parası kimlere verilir? Anneler doğum parası nasıl alır? Başvuru nereye ve nasıl yapılır? Doğum parası adı altında Çalışan annelere ödenen Devlet desteklerinden nasıl faydalanılır? Doğum Parasıyla ilgili tüm detayları bu haberimizde sizler için hazırladık...

Doğum Parası, T.C vatandaşı veya mavi kartlı olan hak sahiplerine ödenmektedir. Doğum parası alınabilmesi için anne ya da babanın ikisinden birinin Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı yahut mavi kartlı olması gerekmektedir. Bu şartın yanı sıra aranan bir takım şartları daha taşıyan vatandaşlara Devlet tarafından doğum yardımı parası verilmektedir. Sosyal destek ve yardımlar arasında yer alan Doğum yardımları ile ilgili araştırmalar sürüyor. Doğum yardımı için başvuru nasıl yapılır? Nereye başvurulur? Bu soruların yanıtı haberimizde sizlerle.

2020 yılında Doğum başına anneye tek seferlik 600 TL ödeme yapılmaktadır. Doğum yardımından yararlanılabilmesi için Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından hazırlanan Doğum yardımı talep formunun odldurulması ve ilgili makama teslim edilerek başvuruda bulunulması gerekmektedir. 15 Mayıs 2015 tarihinden itibaren Doğum yapan annelere, Doğum yardımı parası ödenmektedir. Başvurular doğum yapan anneler, yahut eşleri veya akrabaları tarafından da gerçekleştirilebilecektir.

DOĞUM YARDIM PARASI BAŞVURU ŞARTLARI NELERDİR?


Doğum yardım parası alabilmek için aranan ilk şart, annenin veya babanın T.C Vatandaşı yahut Mavi kartlı olmasıdır. Anne babadan biri Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı veya Mavi kartlı statüsünde değilse doğum yardım parası alınamaz! Öte yandan 15 Mayıs 2015 tarihinden itibaren doğum yapan annelere doğum yardım parası ödemesi yapılmaktadır. Doğan çocuğun tam ve sağ doğması gerekmektedir. Doğum parasından yararlanabilmek için 5 yıllık zamanaşımı süresi de öngörülmüştür. Buna göre doğumdan itibaren 5 yıllık sürede doğum parası talep edilebilecektir. 

Doğum yardımından evlat edinen anne ve babalar da faydalanabilmektedir. Doğum gibi evlat edinme işlemiyle birlikte Devlet tarafından doğum yardım parası da ödenmektedir. Ancak evlat edinmede ödenen doğum yardım parasında da 15 Mayıs 2015 tarihinden sonra evlat edinme şartı ile anne veya babanın ikisinden birinin T.C Vatandaşı veya Mavi Kartlı olması şartları aranacaktır. 

DOĞUM YARDIMI BAŞVURU NASIL YAPILIR?

Doğum parası yardımı için başvuru nasıl yapılır? Bu sorunun yanıtı da araştırılıyor. Doğum yapan annelere, Devlet tarafından sağlanan doğum parası yardımı için ilk olarak tam ve sağ doğumun sağlık raporu ile belgelendirilmesi ve çocuğun nüfus müdürlüklerine kayıt ettirilmesi gerekmektedir. Ardından Doğum parası başvuruları Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı il ilçe müdürlükleri ve Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları üzerinden gerçekleştirilebilecektir. 

Kamuda çalışan memur ve sözleşmeli personelin de çalıştıkları kurumlara başvurmaları doğum parasından faydalanmak için yeterli olmaktadır. Doğum yardımı parası çocuk-doğum sayısına göre değişebilmektedir. Ancak tek doğum için 2020 yılında ödenecek tutar 600 TL'dir.




HABERİ PAYLAŞ

 
 
 


ÇOK TIKLANANLAR