Annelere aylık 700 TL devlet yardımı yapılacak! e-Devlet üzerinden başvurular başladı

Devletimiz Korona virüs sebebiyle mağdur durumda olan annelere 700 TL maddi yardım yapacak. e-Devlet üzerinden yapılacak olan başvurular neticesinde eğer kişi uygun görülürse devletten tam 700 TL maddi yardım alabilecek.

Annelere aylık 700 TL devlet yardımı yapılacak! e-Devlet üzerinden başvurular başladı
Yayın Tarihi: 14.05.2020 14:45:00

Devletimiz Korona virüs sebebiyle mağdur durumda olan annelere 700 TL maddi yardım yapacak. e-Devlet üzerinden yapılacak olan başvurular neticesinde eğer kişi uygun görülürse devletten tam 700 TL maddi yardım alabilecek.

Bu bağlamda başvuruların ivedi bir şekilde yapılması bekleniyor. Tüm başvuru yapan anneler bu yardımlardan faydalanabilecek. Bu yardım kampanyası tamamı ile Avrupa Birliği uyum süreci sayesinde çıkartılmış oldu. İşte annelere 700 TL verilmesi ile alakalı tüm detaylar…

Çalışan veya çalışmayan tüm anneler bu 700 TL yardımdan faydalanabilecek. Öncelik her zaman annenin çocuk sayısıdır. Eğer annenin bir çocuğu var ise bir çocuk için 700 TL ödeme yapılacak. Amaç çocukların çok daha rahat bir şekilde büyütülebilmesi ve azami ihtiyaçların karşılanabilmesini kapsıyor. Başvuru yapacak olan ev hanımları ya da çalışmakta olan anneler de faydalanabilecek. Geçtiğimiz yıllarda anneler için yapılan sınırlı çalışmalar neticesinde bu yıl yani 2020 yılında anne yardımları çok daha fazla artırıldı. Bu yıl kontenjanların iki katına çıkartıldığı ve anne yardımı ödemesi miktarının çok daha fazla olduğu belirtildi.

TÜM ANNELERE 700 TL YARDIM YAPILACAK


Yapılan son dakika bilgisine göre çalışmayan anneler yardımdan yararlanamayacak. E-devlet kapısı üzerinden yapılacak yardımlarla annelere aylık 700 lira maddi yardım ödenebilecek. Geçtiğimiz yıl çok rağbet gören bu yardımla ilgili bu yıl önemli değişiklikler yapıldı. Kontenjanlar ve limitler artırıldı. Avrupa Birliği uyum süreci yardımları kapsamında Euro bölgesine endeksli bu yardım yaklaşık 700 liranın üzerinde bir tutar ile yardımcı oluyor. 2020 yılı devlet yardımları içerisinde en çok rağbet göre Avrupa Birliği Euro yardımı başvurular e devlet üzerinden başladı. Son günlerde sık sık gündemde olan bu desteğin ayrıntıları ve başvuruların yeniden açılması ve nasıl yapılacağını anlatalım. Devlet destekli yasal destek olmasa da, AB projesinden ibaret olan 100 avroluk yardım, ülkemizde Avrupa Birliği ortak kararıyla finanse ediliyor. SGK tarafından "Kurumsal Çocuk Bakım Hizmetleri Yoluyla Kadın İstihdamının Desteklenmesi Projesi" kapsamında annelere mali destek uygulamasına ilişkin proje 2019 yılında olduğu gibi 2020 yılında açıldı.

700 TL ANNE YARDIMI İÇİN BAŞVURU ŞARTLARI NELERDİR?
  • Çocukla annenin ikametgâhının aynı olması,
  • Kesin kayıt tarihi itibariyle 4/1A SSK sigortalısı olarak tam zamanlı çalışmıyor olmak,
  • Kesin kayıt tarihi itibariyle son bir yılda SGK’ya bildirilen prim, esas kazancı aylık 5166 TL’den düşük olması gerekmektedir.

BAŞVURULAR NEREYE YAPILACAK?

Başvurular için bugün itibari ile e-Devlet kapısını kullanmak zorundasınız. Destekten yararlanmayı başarabilmiş tüm anneler çocuklarını proje uygulama illerindeki Milli Eğitim Bakanlığı birimlerine ya da Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmet Bakanlığına bağlı anaokulu, kreş ve gündüz bakımevine göndermeleri gerekmektedir.

700 TL DESTEKTEN KAÇ KİŞİ FAYDALANABİLECEK?

700 lira yardımdan İstanbul’da 3250, Ankara’da 1500, İzmir’de 1500, Antalya’da 1500, Bursa’da 1250, Malatya’da 750 ve Elazığ’da 500 anne yararlanabilecek.
 




HABERİ PAYLAŞ

 
 
 


ÇOK TIKLANANLAR