Annelere yıl içinde toplam 12 bin 550 TL ödeme yapılacak! Alamayacak olanlar ise başvuru yapabilecek!

Anneler için 2020 yılı gerçekten kârlı bir yıl olacak. Malum anneler çeşitli sebeplerden ötürü çalışamıyor, çalışamayan annelerin tüm maddi kayıpları ise devletimiz tarafından karşılanıyor. 2020 yılında Annelere ödenecek destek ve yardımlar belli oldu.

Annelere yıl içinde toplam 12 bin 550 TL ödeme yapılacak! Alamayacak olanlar ise başvuru yapabilecek!
Yayın Tarihi: 29.05.2020 17:37:00

Anneler için 2020 yılı gerçekten kârlı bir yıl olacak. Malum anneler çeşitli sebeplerden ötürü çalışamıyor, çalışamayan annelerin tüm maddi kayıpları ise devletimiz tarafından karşılanıyor. 2020 yılında Annelere ödenecek destek ve yardımlar belli oldu. Buna göre Annelere en az 12 bin 550 TL ödeme yapılacak. Peki, Annelerin alacağı ödemelere başvurular nereden ve nasıl yapılır. İşte Annelere ödenecek 12 bin 550 TL almak için ne yapmak gerekiyor? İşte tüm ayrıntılar…

Anne ve anne adayları devletimizden her ay para alabilecek. İlgili kanun Meclis’ten hemen geçirildikten sonra hızlı bir şekilde Resmi Gazete’de yayınlandı. 2020 yılında eğer uygun şartlar karşılanabilirse anneler yıl içerisinde toplam 12 bin 550 TL ödeme alabilecekler. Başvurular için ise annelerin hem internet hem de bizzat başvuruları alınabilecek. Ülkemiz ekonomik açıdan gerçekten zor durumda, vatandaşlarımızın büyük bir kesimi işsiz ve milyonlarca vatandaşımız yeni iş bulamıyor. Bunun kaynak sebebi ise Korona virüs olsa da ülkemizin bu gibi durumlara herhangi bir alt yapısının olmaması sebebiyle daha kötüleri de olabilecekti ki neredeyse ekonomi anlamında iyi adımlar atıldı. Bu sayede ülke içerisindeki iç pazarın biraz daha artırılabilmesi ve mevcut kişilerin para yardımlarından faydalanabilmesi için devletimiz her geçen gün düzenli ödemeler yapmaya çalışıyor. Anneler bundan böyle süt parası, doğum parası, bez parası, iş görmezlik ödeneği, yardım parası gibi devletten en az 10.747 TL parası alabilecek. Çalışmakta olan veya çalışmayan, iş bulamayan annelerin çocuklarına bakım yapabilmesi için devletten yıl içerisinde 12 bin 550 TL ödeme yapılacağı duyuruldu.

ANNELERE 2020 YILINDA DOĞUM YARDIMI

Anneler için doğum parası yardımı yapılabilecek. Bundan böyle tüm anneler doğum yardım parası alabilecek. Doğum yardımı parası ilk çocuk için 300, ikinci çocuk için 400, üçüncü çocuk için ise 600 TL olarak belirlendi. Eğer ikiz doğum yaparsanız da 1. Ve 2. Çocuk parasını aynı anda alacak 700 TL olarak hesabınıza yatacaktır. Vatandaşlarımızın çocuklarına doğum hediyesi olarak devletimizin büyük bir katkısı daha olacak. Hemen doğum yapar yapmaz çocuğunuzun adına birikim hesabı açar ve birikim yapmaya başlarsanız devlet bu banka hesabına her ay düzenli olarak katkı payı ilave edecek.


ANNELERE SÜT PARASI YARDIMI

Anneler sadece doğum parası değil aynı zamanda süt parası da alabilmektedir. Bu sayede vatandaşlarımızın çocuklarını daha sağlıklı büyütebilmeleri sağlanacaktır. Doğum sonrasında düzenli olarak 202 TL süt parası yardımı yapılacak. Bu yardımlara başvuru yapmak için SGK kurumlarına giderek yardım başvurusu yapmanız gerekiyor. Süt parası başvuru formunu doldururken kaç çocuk için başvuru yazacağınızı belirtiniz. Ancak herhangi bir ödeme yapılmayacağı belirtilirse ilgili mevzuatın ödeme yaptırabileceğini ifade edin. SGK memurları bazı zamanlarda yeni çıkmış mevzuatlar hakkında bilgi sahibi olamayabiliyor.

ANNELERE İŞ GÖRMEZLİK ÖDENEĞİ

Anneler sadece doğum ve süt parası değil aynı zamanda iş görmezlik ödeneği alabiliyor. Asgari ücretli bir şekilde çalışırken doğum yapan anneler, yıl içerisinde toplam 9 bin 200 TL ödeme alabiliyor. Ayrıca anneler doğum izinleri bittiğinde 1.çocukta 2, 2.çocukta 4, 3.çocukta 6 ay yarım gün çalışabilmektedirler. Bu süre içinde çalışanın ücretini işveren öder. Diğer çalışılmayan saatlerin ücreti ise asgari ücret üzerinden brüt olarak ödenmektedir. Bu ücretlendirmeleri hesaplarken sadece damga vergisi kesiliyor. 2 ayrı zamanlı çalışanlar için annelere devlet tarafından 3 bin 200 TL ödeme yapılabilmektedir.
 




HABERİ PAYLAŞ

 
 
 


ÇOK TIKLANANLAR