Annelerin Bilmesi Gereken Çocuk Yardımı Başvuru Şartları ve Ödeme Detayları

Annelerin Bilmesi Gereken Çocuk Yardımı Başvuru Şartları ve Ödeme Detayları

Annelerin Bilmesi Gereken Çocuk Yardımı Başvuru Şartları ve Ödeme Detayları
Yayın Tarihi: 21.05.2023 22:26:00

Devlet, sosyal yardım imkanlarını genişleterek vatandaşlara destek olmaya devam ediyor. Bu kapsamda, yeni doğum yapan annelere karşılıksız ve geri ödemesiz yardım imkanı sağlanmaktadır. PTT aracılığıyla 1, 2, 3 çocuğu olan annelere çocuk yardımı ödemesi yapılıyor ve bu yardım miktarı 1.300 TL'ye kadar çıkabiliyor. Ancak, çocuk yardımı başvurusu yapabilmek için belirli şartları yerine getirmek gerekmektedir. İşte annelerin bilmesi gereken çocuk yardımı başvuru şartları ve ödeme detayları:

Çocuk Yardımı Başvuru Şartları

2023 yılında, sosyal yardımlar daha fazla gelire sahip veya ihtiyaç sahibi vatandaşlar tarafından araştırılmaktadır. Devlet, doğum yapmış olan tüm annelere, SSK'lı olup olmamalarına bakılmaksızın çocuk yardımı ödemesi yapmaktadır. Ayrıca, 1, 2, 3 çocuğu olan annelere PTT üzerinden 1300 TL'ye kadar yardım imkanı sunulmaktadır. Yapılması gereken tek şart, çocuğun canlı dünyaya gelmesidir.

Doğum Yardımı Alma Şartları

Devlet, 2015 yılından itibaren doğum yapmış olan annelere doğum yardımı parası ödemesi yapmaktadır. Bu yardımı alabilmek için SSK'lı olma şartı aranmamaktadır, yani doğum yapmış olan tüm kadınlar bu ödemeden tek seferlik olarak faydalanabilmektedir. Doğum yardımı parası PTT üzerinden yapılmakta ve çocuk sayısına göre ödeme miktarı değişmektedir.

Ödeme Detayları

Devlet, 2015 yılından sonra doğmuş olan 1. çocuk için 300 TL, 2. çocuk için 400 TL ve 3 ve daha fazla çocuk için ise 600 TL ödeme yapmaktadır. Bu doğum parası toplamda 1300 TL'ye kadar çıkabilmektedir. SSK'lı olma şartı aranmamaktadır, bu nedenle başvuru yapan tüm anneler ödemeleri alabilmektedir. Doğum parası ödemesi sadece anneye verilmekte olup babalar bu yardımı alamamaktadır.

Devlet yeni doğum yapmış olan annelere çocuk yardımı ödemesi yapmaktadır. Başvuru şartlarını sağlayan anneler, PTT üzerinden bu yardımı alabilirler. Bu destek, annelerin maddi açıdan rahatlamasını ve çocuklarının bakımını daha kolay bir şekilde üstlenmelerini sağlamaktadır.




HABERİ PAYLAŞ

 
 
 


ÇOK TIKLANANLAR