Antalya'da Korkutan Görüntü: 2 Bloklu Binada Yaşayanları Korkutan Çatlaklar

Antalya’da 2 bloklu 21 daireli bir sitenin bazı bölümlerinde çatlaklar ve çökmeler meydana geldi. Site sakinleri korku içinde yaşıyor. Yetkililer durum karşısında ne dedi?

Antalya'da Korkutan Görüntü: 2 Bloklu Binada Yaşayanları Korkutan Çatlaklar
Yayın Tarihi: 8.11.2020 18:00:00

Antalya’da 2 bloklu 21 daireli bir sitenin bazı bölümlerinde çatlaklar ve çökmeler
meydana geldi. Evlerinde korku içinde kaldıklarını ifade eden daire sakinleri 
ekiplerin binaya gelip inceleme yapmasını bekliyor.


ANTALYA'DA 2 BLOKLU BİNADA MEYDANA GELEN ÇATLAKLAR VATANDAŞI KORKUTTU


Antalya’da 2 bloklu 21 daireli bir sitenin bazı bölümlerinde meydana gelen çatlak ve çökmeler bina sakinlerine korku dolu anlar yaşattı. Evlerinde korkarak kaldıklarını ifade eden daire sakinleri ekiplerin binaya gelip inceleme yapmasını bekliyor.

İzmir’de meydana gelen 6.6 şiddetindeki depremin ardından Muratpaşa ilçesi Kızıltoprak Mahallesi'nde yaklaşık 80 kişinin yaşadığı 2 bloklu 21 dairelik sitede son 5 yıldır belirli bölgelerde çatlak ve çökmeler oluştu. Özellikle binanın birinci kat dairelerinin tabanında çatlak, duvarda ise ayrılmalar oluştu. Oluşan çatlakların parmakları  girecek şekilde büyük olduğunu ifade eden site sakinleri binanın yıkılmadan yetkililerin gelip inceleme yapmasını istedi.


BİNA YÖNETİCİSİ KONUYLA İLGİLİ AÇIKLAMADA BULUNDU



Binanın son derece risk teşkil ettiğini söyleyen yönetici Serkan Uğur Yüksel, iki bloktan oluşan sitenin 10 yıllık olduğunu ve 5 yıldan beri belirli noktalarda çökme ve çatlaklıklar oluşmaya başladığını ifade etti.

Yaklaşık 80 kişinin oturduğu binanın belirli bölümleri ve bazı dairelerdeki çatlakların son 2 yılda artmaya başladığını ifade eden Yüksel, “İzmir depreminden sonra bina sakinleri daha çok şikayette bulunmaya başladı. Binanın durumuyla ilgili Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü, Muratpaşa Belediyesine başvurular yaptık. Risk analizi yapılması söyleniyor. 2 büyük firmaya analiz yaptırdık bize proje hatasının olduğunu, bu hatadan dolayı binanın çöktüğünü ve çatlaklar oluşturduğunu söylediler.” diye açıkladı.

Binaların oldukça riskli olduğunu söyleyen Yüksel, “ Bununda en büyük göstergesi çatlaklar. Yarıklar oluşmaya başladı. A bloktaki iki daireden insanlar birbirini görüyordu. Sürekli çatlak oluşan yere yama yapıyorlar. Hatta yarıklar peçete ile kapatan bile var. Bina sakinlerinin huzuru kalması, psikolojik olarak etkileniyorlar. Zeminde, koridorda çökmeler var.”dedi.


"DUVARLAR ÇATLAMIŞ, PARMAĞIMIZ İÇİN GİRİYOR"


Çocuklarıyla birlikte eve girmeye korktuğunu söyleyen bina sakinlerinden Saniye Dana, “Deprem olursa nereye gideriz diye düşünüyorum. Bazen kızıma gidiyorum. Duvarlar çatlamış, parmağımız içine giriyor. Kaç kere tadilat yaptık ama yine çatlıyor. Bize yardımcı olan yok” diye ifade etti.




HABERİ PAYLAŞ

 
 
 


ÇOK TIKLANANLAR