Apple'ın Tahtı Sallanıyor Mu?

Ağustos ayında 1 trilyonluk piyasa değerine ulaşarak en değerli teknoloji markası olarak koltuğa kurulan Apple için tehlike çanları çalıyor. Firma uzun yıllardan sonra ilk kez rakibinin gerisine düştü. Bu da akıllara Apple'ın tahtı sallanıyor mu? sorusunu getirtti.

Apple'ın Tahtı Sallanıyor Mu?
Yayın Tarihi: 27.11.2018 16:46:00

Teknoloji dünyasının piyasa değerleri şu sıralar biraz dengesiz durumda. 1 trilyonluk marka unvanını kazanann Apple, bu unvanı kaybetmekle kalmayıp, "Dünyanın en değerli markası" unvanını da kısa bir süreliğine de olsa da kaptırdı. Hem de Microsoft'a. Apple ve Microsoft arasındaki rekabet 1970'li yıllara kadar gidiyor. Apple markasının 2010 yılında Microsoft'tan "Dünyanın en değerli markası" unvanını almasıyla Microsoft için işler uzun bir zaman boyunca iyiye gitmedi. Microsoft markası yarışta bir hayli geriye düşmüştü. Ancak birkaç ay önce Google'ı geride bırakan Microsoft, bir ay önce de Amazon'u geçti. Ve dün gece Microsoft'un  marka değeri Iphone üreticisini geride bıraktı.




Apple'ın marka değeri 812.6 milyar dolarken Microsoft'un marka değeri bir süreliğine 812.93 milyar dolara çıktı ve firma olarak zirveye yeniden oturdular. En son verilere göre Apple 828.6 mliyar dolarla yeniden birinciliği alsa da Microsoft 817.2 milyar dolarla takibi sürdürüyor. Aralarındaki bu rekabet uzun zamandır bu kadar artmamıştı. Apple'ın yaşadığı bu düşüş ise yeni üretilen Iphone'ların beklenilen ilgiyi görmemesinden kaynaklı olduğu düşünülüyor. Microsoft tarafında ise Satya Nadella'nın CEO olmasının markada ciddi bir yükselme göstermiş durumda. Microsoft'un bu denli yükselmesi rakiplerine soğuk terler arttıracak gibi görünüyor.



HABERİ PAYLAŞ

 
 
 


ÇOK TIKLANANLAR