Araç Alacaklara müjde! Vakıfbank Araç İpotekli Taşıt Kredisi Veriyor

Hangi bankalar araç ipotekli kredi vermektedir? Araç ipotekli kredi şartları nelerdir? Nakit ihtiyacınızı bankaların sunduğu krediler ile karşılayabilirsiniz. Fakat, kredi kullanabilmeniz için bankaların genel olarak istediği şartlara uygun olmanız gerekir. Vakıfbank dev müjde.

Araç Alacaklara müjde! Vakıfbank Araç İpotekli Taşıt Kredisi Veriyor
Yayın Tarihi: 12.01.2020 23:36:00

Hangi bankalar araç ipotekli kredi vermektedir? Araç ipotekli kredi şartları nelerdir? Nakit ihtiyacınızı bankaların sunduğu krediler ile karşılayabilirsiniz. Fakat, kredi kullanabilmeniz için bankaların genel olarak istediği şartlara uygun olmanız gerekir. Şartları sağlamanız durumunda da bir başka yol deneyerek kredi başvurunuzun olumlu sonuçlanmasını sağlayabilirsiniz. Kefil veya ipotek göstererek kredi başvurunuzun onaylanma ihtimalini arttırabilirsiniz. Bankalar genel olarak konut ve arsaları ipotek olarak gösterilmesini ister, fakat bazı bankalar araç ipotekli kredi de vermektedir. Aşağıdaki yazıda araç ipotekli kredi veren bankalar ve gerekli şartlardan bahsettik. 

Araç İpotekli Kredi 

İhtiyacınız olan krediyi kullanabilmek için, gerekli kriterleri sağlıyor olmanız gerekir. Bankaların, belirttiği şartları sağlamamanız durumunda kredi kullanmanız mümkün değildir. Kredi kullanmanızı belirleyen önemli iki faktör vardır: kredi notu ve gelir durumu. Kredi notunuz iyi değilse, öncesinde ödemelerinizde geciktiyseniz, sistem kredi başvurunu reddedecektir. Buna ek olarak, gelirinizin de istediğiniz krediyi karşılamadığında olumsuz sonuç alabilirsiniz. Eğer kredi başvurusu yaptınız ve başvurunuzun onaylanmaması gibi bir durumla karşı karşıya iseniz, bu durumda ipotekli kredi başvurusu yapabilirsiniz. Kredi notu yüksek ve geliri iyi bir tanıdığınız varsa, bu kişiyi kefil göstererek kredi başvurusu yapabilirken, aynı zamanda taşınır veya taşınmaz bir malınızı ipotek göstererek de kredinizi kullanabilirsiniz. Böylece, size ait bir araç olması durumunda, kredi başvurunuzda ipotek olarak kullanabilir ve istediğiniz krediyi alabilirsiniz. Maalesef, her banka araç ipotekli kredi vermemektedir. Genel olarak kredi ipotekleri konut üzerine yapılmaktadır. Fakat, Vakıf Bankası, her kişinin krediden kolaylıkla faydalanabilmesi ve ihtiyaçlarını karşılayabilmesi için ipotekli kredi imkanı sunmaktadır. 


Vakıfbank Araç İpotekli Kredi

Birçok banka konut ipotekli kredi kullanmanıza imkan tanırken Vakıfbank ile araç ipotekli kredi başvurusu yapabilirsiniz. Kendinize ait bir aracınız varsa, kredi başvurunuzun onaylanması için bu aracı rehin olarak gösterebilirsiniz. Araç ipotekli kredide, kullanacağınız kredi, mevcut aracın değerinden fazla olamaz. Kredi limiti, aracınızın değerinin %50’sini karşılayacak tutarda olacaktır.  Bu kredi için 3 ile 48 ay arası vade imkanı sunulmakta olup yaklaşık olarak %1.53 faiz uygulanmaktadır. Vakıfbank araç ipotekli krediden faydalanmak için hakkınızda yasal takip olmaması gerekir. Kredi başvurunuzu Vakıfbank şubelerine giderek yapabilirsiniz. Size en yakın Vakıfbank şubesini öğrenmek için buraya tıklayın. Araç ipotekli kredi için gerekli belgeler ise şunlardır:
•    TC Kimlik kartı aslı ve fotokopisi
•    İkametgah belgesi 
•    Başvuran kişiye ait bir fatura 
•    Gelir belgesi
•    İpotek edilecek aracın ruhsatı ve fotokopisi 
Yukarıda sizden istenebilecek belgeleri paylaştık. Bankanın talep etmesi durumunda, kredi başvurunuz için başka belgeleri de dosyanıza eklemeniz gerekir.
 
Araç İpotekli Kredi Şartları 

Kredi başvurunuzu araç ipotek ettirebilmek için de sizden başka kriterlere uygun olmanız istenir. Aşağıda bahsedeceğimiz kriterleri de sağlamanız durumunda, bankaya giderek kredi başvurunuzu hemen oluşturabilir ve ihtiyacınız olan tutarı alabilirsiniz. İpotekli kredi şartları:
•    Öncelikle, ipotek edilecek aracın size ait olması kredi başvurunuzun daha kısa bir sürede onaylanmasında büyük bir rol oynar. Fakat, ipotek edilen araç başkasına ait ise, bu durumda araç sahibinin onayı alınması gerekecek ve bu da kredi sürecini uzatacaktır. 
•    Kullanabileceğiniz kredi tutarı, ipotek edilen aracın değerine göre belirlenir. Bu aracın değerinden fazla kredi kullanması mümkün değildir. Bu yüzden, kredi başvurusu yaptığınız zaman, öncelikle aracınızın değeri belirlenir. Tüm değerlendirmelerden sonra aracın %50’si kadar kredi kullanabilmenize olanak tanınır. 
•    Son olarak, ipotek edilen aracın üzerinde haciz olmaması gerekir. Eğer böyle bir durum söz konusu ise başvurunuz otomatik olarak reddedilecektir. 
Yukarıda sizinle araç ipotekli kredi veren banka ve şartlarından bahsettik. İhtiyacınız olan krediyi kullanabilmek için taşınmaz mallarınızı ipotek ettirebilirsiniz. Maalesef, her banka bu şekilde kredi sunmamaktadır. Araç ipotekli kredi kullanmak istiyorsanız, Vakıfbank şubelerini ziyaret edebilir ve kredi özellikleri hakkında detaylı bilgi alabilirsiniz. 
 




HABERİ PAYLAŞ

 
 
 


ÇOK TIKLANANLAR