Artık Ücretsiz Sakın Ödemeyin! E-Devlet Yeni uygulama para vermekten kurtarıyor

Devlet, bankaların acımasız bir şekilde çok uçuk fiyatlardan sattığı kredi notu sorgulama işlemini ücretsiz hale getirdi. Bu sayede her banka müşterisi ayda bir kez ücretsiz bir şekilde e-Devlet üzerinden kredi notu sorgulayabilecek.

Artık Ücretsiz Sakın Ödemeyin! E-Devlet Yeni uygulama para vermekten kurtarıyor
Yayın Tarihi: 23.05.2020 21:51:00

Devlet, bankaların acımasız bir şekilde çok uçuk fiyatlardan sattığı kredi notu sorgulama işlemini ücretsiz hale getirdi. Bu sayede her banka müşterisi ayda bir kez ücretsiz bir şekilde e-Devlet üzerinden kredi notu sorgulayabilecek. Findeks üzerinden 16 TL ödeme yapmaları gerekmektedir. E-devlet sistemi üzerinden bu ücretin ödenmesine gerek kalmadan kredi notları öğrenilebilmektedir. Ancak artık Findeks’e her sorgulamada ayrı ayrı para ödemeye gerek kalmadı. Devletimizin attığı bu yenilikçi adım ile beraber artık herkes sorunsuz bir şekilde ay içerisinde bir defa ücretsiz e-Devlet üzerinden kredi notu sorgulayabilecek.

Bankaların ve Findeks raporlarının ortalama fiyatı en düşük 16 TL’dir. En düşük kredi notu raporunu çıkartabilmek için Findeks’e veyahut bankalara 16 TL ödemeniz gerekir. Kredi notu, mevcut kredi müşterileri için oldukça önemli bir ayrıntıdır. Eğer kredi notunuz düşükse kredi çekemez, faydalanamaz ve kredi imkânlarından yararlanamazsınız. Bu nedenle düzenli olarak kredi notu sorgulaması yapmalısınız. Ancak her defasında 16 TL Findeks raporu veyahut bankalara para vermek zor bir durum bu nedenle devlet bu konuya el attı. Bundan sonra 30 gün içerisinde bir defa sorgulamak şartıyla e-Devlet üzerinden ücretsiz kredi notu sorgulaması yapabilirsiniz. E-devlet üzerinden kredi notu sorgulaması yapılması durumunda her ay 1 kere rapor başvurusunda bulunulabilmektedir. Başvuruların yapılması ardından 1 aylık süreçte yeniden başvuru yapılamamaktadır. Diğer aylarda kredi notları yeniden sorgulanabilmektedir.


E-DEVLET ÜZERİNDEN KREDİ NOTU SORGULAMA

E-Devlet üzerinden kredi notu sorgulama yapabilmek için öncelikle e-Devlet şifrenizi biliyor olmanız gerekiyor. Eğer e-Devlet şifrenizi biliyorsanız E-devlet sitesi olan www.turkiye.gov.tr girilmelidir. TC kimlik numarası ve şifrenizi girilmelidir. Açılan sayfada sizi büyük bir arama yeri karşılayacaktır. Buraya “Risk Merkezi Raporu Başvurusu” yazarak direkt sorgulama sayfasına gidilmelidir. Açılan sayfada Risk Merkezi Raporu Başvurusu tıklanması gerekmektedir. Sağ kısımda bulunan YENİ BAŞVURU bölümüne girilmelidir. Başvuru bu şekilde tamamlanmış olacak.

Yukarıda yazdığımız adımları tamamladıktan sonra kısa bir süre içerisinde e-Devlet kredi notu sorgulama sistemine hem kaydınız tamamlanmış olacak hem de kısa bir süre içerisinde kredi notunuz ulaştırılmış olacaktır. Bu rapor ayda bir defa olacak şekilde ücretsizdir eğer 30 gün içerisinde yeni bir rapor talep ederseniz bunun için ücret ödemek zorunda kalacaksınız. Türkiye Bankalar Birliği resmi internet adresi üzerinden de yapılabilmektedir. Bu adres aşağıdaki kısımda yer almaktadır.  www.riskmerkezi.org Müşteri hizmetleri numarası olan 444 99 69 numarasının aranması da rapor hakkında bilgi alınabilmesi adına kullanılmaktadır. Bankalardan Kredi Notu Öğrenilir mi? Bankalar üzerinden kredi notu öğrenme işlemi sadece internet bankacılığı ile mümkün olmaktadır. Findeks aracılığıyla yapılan sorgulama işlemleri içi ücret tahsil edilmektedir. İnternet bankacılığı üzerinden risk raporu oluşturulması ardından bir süre sonra kredi notu hakkında bilgi edinilebilmektedir.
 




HABERİ PAYLAŞ

 
 
 


ÇOK TIKLANANLAR