Asgari Ücret Çalışanlarına Ek Asgari Ücret Ödemesi Müjdesi..!

Basit usul mükelleflerinin, asgari ücret desteğini hızla getireceği açıklandı. Basit usul mükellefleri konusu ile ilgili olarak Twitter üzerinden TT çalışması yapıldı. CHP Milletvekili Lale Karabıyık da kampanyaya destek verenler arasındaydı

Asgari Ücret Çalışanlarına Ek Asgari Ücret Ödemesi Müjdesi..!
Yayın Tarihi: 12.08.2020 21:25:00

Basit usul mükelleflerinin, asgari ücret desteğini hızla getireceği açıklandı. Basit usul mükellefleri konusu ile ilgili olarak Twitter üzerinden TT çalışması yapıldı. CHP Milletvekili Lale Karabıyık da kampanyaya destek verenler arasındaydı. Milletvekili Karabıyık, esnafın salgın nedeniyle zor durumda olduğunu belirtti. Ücretsiz izinle gönderilen, işsiz ve muhtaç durumda olanlara yardım gündemde. Esnaf karantina sürecinde salgın nedeniyle iş yapamıyor fakat buna rağmen hükümetin bu konuyla ilgili herhangi bir yardımı söz konusu değil. Bütün vatandaşlarımızın yardımlardan yararlanabildiği bu zor günlerde yüzü gülmeyen yine esnaf oldu. Esnaflara sadece kredi desteği sağladığı için devlete tepkiler çığ gibi büyüyor. Konuyla ilgili hem sosyal medyada hem de Meclis’te konuşmalar yapıldı. Ancak henüz bir yasa teklifi sunulmadı. İşte tüm detaylar...

CHP Bursa Milletvekili ve Genel Başkan yardımcısı Lale Karabıyık, Meclis sorularını, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt SELÇUK ile Hazine ve Maliye Bakanı Berat ALBAYRAK'ın cevaplandırmasını isteyerek, mükelleflere verilecek destekle alakalı soruların yanıtlanmasını istedi.

Her Alışveriş Minimum Ücrete Kadar Desteklenmelidir!

CHP'nin önerdiği kanun teklifiyle, tüm esnafın yani basit usul mükelleflerinin desteklenmesi ve ayakta kalabilmesi için her bireye asgari ücrete eşit mali destek verilmesi gerektiği belirtildi. Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan CHP Milletvekili Lale Karabıyık, “Salgın süreci esnafı derinden etkiledi, özellikle kuaförlük, lokanta vb. hizmet veren sektörler de bu süreçten nasibini aldı. Ayrıca kadınlar için bir iş ortamı yaratmanın, kadın istihdamının artırılmasının, kadın girişimcilerin güçlenmesinde ve ülkemizin kalkınmasındaki önemini ifade ederken bir yandan da esnafın, salgın süreci ve yaşanan krizler nedeniyle iş veya gelir kaybıyla boğuştuğunu belirtti.

Vergi Dairesi Destekleyecek Mi?

Korona virüs salgınından en çok etkilenen sektörler kuaför, güzellik salonları, alışveriş merkezleri, restoranlar, kafeler, çay bahçeleri, yan yana üretim fabrikaları, berberler, terziler, tamirciler, minibüsler, tesisatçılar vb. olduğunu açıklandı. Bu tür işlerde çalışan basit usul mükelleflerinin sayısı 783 bin 455'tir. Ancak bu sektörlerdeki esnaflara herhangi bir destek sağlanmamaktadır. CHP Milletvekili Lale Karabıyık da yaptığı yasa teklifiyle, salgın sürecinden etkilenen basit usul mükelleflerine net asgari ücret kadar acil destek talebinde bulundu.

Korona virüsü dönemini en az ekonomik zararla atlatmak isteyen devlet, yaptığı yardım ve destek ödemeleri ile vatandaşları maddi sıkıntılardan kurtarmayı hedefliyor. Bu konuda birçok çalışma yapan devlet, kısa çalışma ödeneği gibi ücretsiz izinli vatandaşların bile rahat nefes almasını sağlıyor. Asgari ücretle çalışanlar da bu sürecin en dikkat çekenleri arasında.

31 Günlük Aylar İçin Ek Ödeme!

2020 yılında asgari ücrete yapılacak günlük ücret 98,1 TL olarak belirlendi. Bu tutarın ardından yıllardır gündemde olan 31 günlük ayların ödemelerine ilişkin gerekli açıklamalar yapıldı. Maaşına eklenecek fazla gün ödeneği olan çalışanlar 31 ay iş tazminatı alacaklar. Tatil öncesi dağıtılan ikramiyelerin asgari ücrete verilip verilmeyeceği tartışma konusu oldu. Bu konuda resmi bir açıklama olmasa da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın müjdeli haberi olduğunu açıklaması tüm vatandaşları umutlandırdı. Ek asgari geçim indirimi ile ilgili açıklamalarda bulunan Gelir Geri Ödeme Müdürlüğü, 31 ay süreyle ek ödeme yapılacağını açıkladı. İşçilere yapılacak bu ödemelerin ek asgari ücret indirimine etkisi olmayacağını açıklayan Başkanlık, böyle bir kesinti olmadığını söyledi.

Ödeme Nasıl Yapılacak?

Çalışanların maaşlarına ek olarak bu ödemelerin işveren tarafından 31. gün ödenmesi gerekmektedir. Bu beyanname ile asgari ücretle çalışan kişiye yıllık 686,7 TL ek ödeme yapılacaktır.



HABERİ PAYLAŞ

 
 
 


ÇOK TIKLANANLAR